Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Συγχαρητήρια στους δρομείς από την Εορδαία για την επιτυχία τους και την κατάκτηση της 1ης θέσης από τον Αρδασιώτη Μ. Φολτόπουλο στον Ορεινό Υπερμαραθώνιο Πηλίου "Κένταυρος 2012"




 Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 διοργανώθηκε από τον αθλητικό όμιλο Αγριάς  ΑΘΛΟΣ και με την υποστήριξη του Δήμου Αγριάς ο 6ος ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ.
Με αφετηρία την παραλιακή Αγριά, οι δρομείς ακολούθησαν  στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σηματοδοτημένα μονοπάτια διασχίζοντας τοποθεσίες εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς στο πανέμορφο βουνό του Πηλίου. Έχοντας διανύσει έναν μεγάλο κύκλο διαδρομής, μήκους εξήντα δύο χιλιομέτρων  και έχοντας καλύψει συνολικά  3.500 μέτρα υψομετρικής διαφορά τερμάτισαν στην παραλία της  Αγριάς.


Ο Κentavros Ultra Trail Marathon είναι ένας γνήσιος και δύσκολος αγώνας ορεινού τρεξίματος και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αγώνων κριτηρίων για τον υπερμαραθώνιο αγώνα του Mont Blanc (οι αθλητές που τερματίζουν τον Κένταυρο υπερμαραθώνιο Πηλίου πριμοδοτούνται με  2 βαθμούς).

Η διαδρομή φέτος είχε αλλαγές, που έγιναν για λόγους ασφαλείας εξαιτίας του χιονιού που είχε ιδίως κοντά στα Χάνια, με συνέπεια να κοπούν η ανάβαση στο Αϊδονάκι, όπου το χιόνι παρέμενε στο ένα μέτρο σε πολλά σημεία, καθώς κι η ανάβαση στο Χιονοδρομικό. Για αντιστάθμισμα, προστέθηκαν στη διαδρομή 6,5 χιλιόμετρα όμορφο μονοπάτι σε πυκνό δάσος και 4,5 χιλιόμετρα σε δύσβατο δασικό δρόμο. Να σημειωθεί ότι το πρωί έγινε στα Χάνια και το ράλι αυτοκινήτου «Κένταυρος» και υπήρξαν κυκλοφοριακές αλλαγές και απαγορεύσεις στην μετακίνηση των οχημάτων, αλλά ο αγώνας δεν επηρεάστηκε καθώς οι εθελοντές φρόντισαν να μεταβούν εγκαίρως στα πόστα τους, πριν κλείσουν οι δρόμοι.
Στις 6.00 το πρωί της Κυριακής δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα, που έγινε με εναλλαγές στις καιρικές συνθήκες, καθώς τη περισσότερη ώρα είχε συννεφιά, κατά διαστήματα έβρεχε, ενώ κυρίως μετά το μεσημέρι εμφανιζόταν ο καυτός ήλιος όταν χάνονταν τα σύννεφα. Στον αγώνα συμμετείχαν εβδομήντα (70)  αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος, εκ των οποίων (6) έξι εγκατέλειψαν.
Σε αυτόν τον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα συμμετείχαν τρείς δρομείς του Δήμου Εορδαίας.
Συγκεκριμένα:
Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο  ΦΩΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΩΥΣΗΣ με χρόνο 7:10:32 (Ardassa Mountain Club)
4ος  Στην γενική κατάταξη τερμάτισε ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ με χρόνο 7:38:28  (Σ.Δ.Ο. ΕΟΡΔΑΙΑΣ)
Ο ΠΡΑΠΑΣ ΦΩΤΗΣ εγκατέλειψε στο 44ο χιλιόμετρο (Σ.Δ.Ο. ΕΟΡΔΑΙΑΣ)
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτός ο υπέροχος αγώνας και να απολαύσουν  οι δρομείς με την  μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τις ομορφιές του Πηλίου.


ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ