Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: "Καλούμε τους πολίτες πριν τις εκλογές, να είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί από κόμματα και υποψήφιους βουλευτές. Να στηριχθεί ο τομέας της υγείας με το κορυφαίο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο": Παρασκευή Βρυζίδου Δήμαρχος Εορδαίας


ΒΙΝΤΕΟ: www.eordaia.org

Απομαγνητοφώνηση της αναφοράς της Δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στις 2 Μαΐου, πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου:


«Το κορυφαίο θέμα του Νοσοκομείου, του μεγαλύτερου της Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται εδώ στην Πτολεμαΐδα, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που δυστυχώς είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι, διότι έπρεπε να επιχειρηματολογούμε «κατά συρροήν» για να πείσουμε για τα αυτονόητα. 
Για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με τοπικιστικά ζητήματα, ούτε με οφέλη της τοπικής κοινωνίας, με τη στενή έννοια του όρου, αλλά έχουν να κάνουν με θέματα υγείας, με θέματα της ανθρώπινης ζωής. 
Είναι πραγματικά λυπηρό το ότι όλο αυτό το διάστημα, ενώ ήταν αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι είχαμε έναν πυρήνα για την υγεία, καλύτερα οργανωμένο από άλλα νοσοκομεία και έχοντας τη δυνατότητα να στηρίξει εδώ την περιοχή. Δυστυχώς βήμα-βήμα διαπιστώναμε αδικαιολόγητη μείωση των κλινών, τη μη διατήρηση διοίκησης, τη μη επαρκή εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο των εκπροσώπων από το Δήμο της Εορδαίας, με το ενιαίο διοικητικό συμβούλιο που έγινε για τα 2 νοσοκομεία, της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. 
Και βέβαια το ποιο οδυνηρό από όλα την υποστελέχωση, η οποία διαρκώς μας είχε σε μια αγωνία με την έλλειψη γιατρών, που την τελευταία στιγμή από γύρω περιοχές είχαμε γιατρούς. Ή ακόμη και κλινικές οι οποίες υπολειτουργούν και βρίσκονται στο στάδιο ακόμη και τον κίνδυνο του κλεισίματος.
Αυτά τα θέματα, είναι θέματα τα οποία τα θέτουμε και τώρα, πριν τις εκλογές.  Και βέβαια είναι σαφέστατο ότι η εντολή που έχουμε πάρει από το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους Φορείς και τους Πολίτες είναι ότι και αμέσως μετά τις εκλογές, θα τεθούν στο σύνολο των διοικούντων, προκειμένου πλέον όχι για να διεκδικήσουμε, αλλά για να δούμε τα αποτελέσματα.
Νομίζω σε αυτό το διάστημα γίνονται συζητήσεις και τα κόμματα καταθέτουν τις απόψεις τους, καθώς και οι υποψήφιοι.
Ως εκπρόσωπος των Πολιτών του Δήμου της Εορδαίας, μεταφέρω αυτό το οποίο νομίζω ότι έγινε κατανοητό, αλλά πρέπει να γίνει και άλλη μια φορά κατανοητό, ότι οι πολίτες βάζουν ιεράρχηση θεμάτων, θέτουν ιεράρχηση. 
Το Νοσοκομείο είναι κορυφαίο. 
Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και για μας, τη θέση που θα λάβουν τα κόμματα και οι υποψήφιοι με τις δεσμεύσεις και τις τοποθετήσεις πάνω στο θέμα.
Θα μου πείτε οι δεσμεύσεις μπορεί να γίνουν και να μην υλοποιηθούν. 
Μετράει και η ιστορία και η στάση που ακολουθήθηκε και τι έγινε μέχρι τώρα. 
Ωστόσο όμως για μας γενικευμένες απόψεις ότι είμαστε υπέρ της υγείας - και ποιος είναι κατά της υγείας; 
Αλλά να ξαναυποστούμε αυτή την πορεία, η οποία ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστη και ιδιαίτερα οδυνηρή, δεν είμαστε διατεθειμένοι. 
Έχουμε ταλαιπωρηθεί σαν περιοχή.
Βρεθήκαμε πολλές φορές σε δύσκολη θέση.
Καλούμε λοιπόν τους πολίτες και πριν τις εκλογές να είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Και βέβαια αμέσως μετά, όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα για να μπορέσουν επιτέλους τα αυτονόητα να γίνουν πράξη. 
Να μην ερημώσει η δική μας περιοχή. 
Να στηριχθεί ο τομέας της υγείας, με το κορυφαίο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει κάθε άνθρωπο».