Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

«Ο Θείος Βάνιας» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG




Η Θεατρική Συντροφιά Πτολεμαΐδας, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από τη δημιουργία της, παρουσιάζει στο κοινό της περιοχής ακόμα έναν κλασικό συγγραφέα. Αυτή τη φορά ανεβάζει το σπουδαίο Ρώσο συγγραφέα Άντον Τσέχωφ με το αριστούργημα του «Ο Θείος Βάνιας».
Ο «θείος Βάνιας» είναι ένα έργο που εκτυλίσσεται στη ρωσική επαρχία και φαινομενικά παρουσιάζει μια ήρεμη μονότονη ζωή. Πίσω όμως από αυτή την ηρεμία, κρύβονται οι ανθρώπινες σχέσεις, οι συγκρούσεις, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, η αδυναμία των ηρώων να επικοινωνήσουν.
Ο «θείος Βάνιας» αν και είναι γραμμένος πριν από 100 χρόνια είναι ακόμα και σήμερα απολύτως σύγχρονος γιατί καταπιάνεται με θέματα διαχρονικά και πανανθρώπινα. Θέματα όπως το περιβάλλον, η πολιτική, το συμφέρον,  ο έρωτας και το χιούμορ είναι για το συγγραφέα κυρίαρχα και τα πλησιάζει με έναν τρόπο βαθύ και προφητικό.
Το έργο βυθισμένο μέσα στην ατμόσφαιρα και το συγκινησιακό περιβάλλον που όριζε ο ίδιος ο συγγραφέας θα παιχτεί στην Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙΧΩΡΟΝ, της Θεατρικής Συντροφιάς, (Κ. Φούφα και Καλλιπόλεως 34  - Πτολεμαΐδα),  ένα χώρο που ενδείκνυται για τέτοιου είδους προσπάθειες. Θα δοθούν 9 παραστάσεις με πρεμιέρα το Σάββατο 12 Μαΐου 2012. Θα ακολουθήσει η Κυριακή 13 Μαΐου, τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα 19 και 20 Μαΐου και 26 και 27 Μαΐου και οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν τοτριήμερο 2 έως 4 Ιουνίου (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα). Όλες οι παραστάσεις είναι στις 9 το βράδυ.
Οι συντελεστές του έργου:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΕΛΙΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΜΠΙΛΑΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ ΝΑΣΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΛΕΝΑ ΤΖΙΟΥΦΑ
Στους ρόλους οι παρακάτω ηθοποιοί:
ΑΛΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΣΑΚΗΣ  ΚΑΡΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΜΠΑΜΠΙΛΑΣ, ΣΩΦΡΟΝΗΣ  ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, ΕΛΕΝΑ  ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΓΑΘΗ ΠΑΠΠΑ, ΚΑΤΗΦΕΝΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Τεχνική βοήθεια:
ΗΧΟΣ – ΦΩΤΙΣΜΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ    ΣΑΚΑΡΙΔΗΣ ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ: ΜΑΡΙΑ   ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΒΑΣΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΡΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΝΙΚΟΣ  ΚΟΥΡΤΗΣ
Επειδή οι θέσεις στην αίθουσα είναι περιορισμένες θα γίνονται κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του χώρου ΠΕΡΙΧΩΡΟΝ:2463054272 τις απογευματινές ώρες (6μ.μ. – 11 μ.μ.)