Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ

Η Ηλιάνα Κοροσίδου ξεχώρισε στην πρώτη ημέρα του σχολικού πρωταθλήματος που γίνεται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου. Η αθλήτρια από την Πτολεμαΐδα έστειλε τη σφύρα 2 φορές πάνω απο τα 60μ με καλύτερη την τελευταία της προσπαθεια στα 60,12 μ. και έγινε η πρώτη αθλήτρια όλων των εποχών στην κατηγορία των Κορασίδων που ξεπερνάει το φράγμα των 60 μέτρων.
Η νεαρή, η οποία γυμνάζεται με τον πατέρα της Κώστα Κοροσίδη, βελτίωσε το ρεκόρ της Ανδριάνας Παπαδοπούλου, το οποίο ήταν 59,37 μ. από το 2007. Παράλληλα η αθλήτρια εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων της Βαρκελώνης. “Το περίμενα ότι θα έρθει μια καλή επίδοση. Είχε φανεί και από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα συναγωνιστώ παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Πιστεύω όμως πως μπορώ να διεκδικήσω την είσοδο μου στον τελικό”, είπε η νεαρή αθλήτρια.

Ο δυνατός αέρας ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε και τα 4,00 μ./δ (πολλές φορές μαλιστα ο αέρας έριχνε τον πήχυ στο άλμα εις ύψος) σε συνδυασμό με το ότι τα αγωνίσματα έγιναν στο βοηθητικό και όχι στο Κεντρικό στάδιο, δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των αθλητών. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι καλές επιδόσεις. Στο ύψος τα 1,78μ πέρασε η Τατιάνα Γκούσιν που προσπάθησε με καλά άλματα και για ατομικό ρεκορ στα 1,82. Η Ζάγορα με 1,74 ήταν δεύτερη ενώ Ζάκα και Σαράφη ανέβηκαν μαζί στην τρίτη θέση του βάθρου. Στα 200 μ. η Κορίνα Πολίτη πήρε τη νίκη με 25.17 (3,5 μ./δ.), ενώ στα 400 μ. η γεννημένη το 1996 Δέσποινα Μούρτα διένυσε την απόσταση σε 57.73. Η συνομήλική της, Αναστασία Μαρινάκου, κέρδισε με διαφορά τα 800μ σε 2.14.50.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντής ήταν πρώτος στα 400 μ. εμπ. με 54.85. Σπουδαία εμφάνιση στα 100 μ. εμπ. από την Γεωργίου, η οποία τερμάτισε σε 14.09 και δεν άφησε κανένα περιθώριο στις Σαμάνη (14.42) και Βαρσάμη (15.02). Η Γεωργία Στεφανίδη, η οποία ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμών δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη με το...χαμηλό για τα δεδομένα της 3,60 μέτρα, σε ενα αγώνισμα που καθυστέρησε πολύ να ξεκινήσει καθώς μετακινήθηκε το στρώμα ώστε να αγωνιστούν οι αθλήτριες υπο ευνοικο άνεμο. Χαλαρή νίκη και για την Φλωρεντία Καλογεράκη με 44,15 μέτρα. Μάχη έγινε στα 200 μ. των ανδρών, όπου με κανονικές συνθήκες ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πήρε τη νίκη με 22.19, έναντι του Αναστάσιου Δαμίρη (22.41). Ατομικό ρεκόρ για τον νικητή στο επί κοντώ, Αποστόλη Κούσινα. Ο νεαρός ξεπέρασε τα 4,65 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 4,75 μέτρα. Ωραίες κούρσες έγιναν στα 1500μ κοριτσιών με την Πιτούλη να επικρατεί της Κύπριας Παναγιώτου, στα 3χλμ κοριτσιών με πολλές εναλλαγές μεταξύ των 4 πρώτων και τελική νικήτρια την Ν.Μπερδούση, σε 400μ εμπόδια με την Γεράση να επικρατεί με δυνατό φινις της Μάρκου και της Κυπριας Πουρναρα. Στο τριπλούν η νεαρή Κύπρια Φωτοπούλου πέρασε τα 12μ και επικράτησε των Κοντορήγα και Γεωργακοπούλου.