Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΤΟ «Φύσης Έργον» ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΥΡΠΙΑΔΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



ΠΗΓΗ WWW.KOZAN.GR


Όταν η τέχνη συναντάει τη μουσική
Τη νέα εικαστική δουλειά με τίτλο «Φύσης Έργον» του Θεόδωρου Ζυρπιάδη, φιλοξενεί το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαϊδας.
Πρόκειται για μία ξεχωριστή έκθεση, με έργα εμπνευσμένα από τη φύση, ακριλικά με μεικτές τεχνικές, όπου συναντάται η τέχνη με τη μουσική και φτάνει στο θεατή ως μια ολοκληρωμένη δουλειά, καθώς οι δημιουργοί που συνέθεσαν τα διάφορα κομμάτια εκφράζουν με τον δικό τους τρόπο την εικόνα, το χρώμα και το μήνυμα του κάθε πίνακα.
«Τα έργα μου είναι βιωματικά και πολύχρωμα, βγαλμένα από τη φύση, ενώ παράλληλα είναι και μοντέλα με αρκετά εκφραστικά χαρακτηριστικά», τόνισε μιλώντας στον «Π» ο ίδιος ο δημιουργός.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Απριλίου, παρουσία πλήθους φίλων του κ. Ζυρπιάδη. Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η περιοχή διαθέτει αξιόλογους δημιουργούς, που προωθούν την τέχνη, ενώ αναφερόμενη στη συνεργασία ωδείο επεσήμανε ότι «Τέτοιες συνδυαστικές κινήσεις δίνουν την ευκαιρία να αναδειχθούν οι εικαστικοί και μουσικοί χώροι, ανοίγοντας νέα προοπτική για τους δημιουργούς, αλλά και τα παιδιά, ώστε να τραβήξουν μπροστά. Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες αυτές και θα είμαστε πάντα αρωγοί».
Αναφερόμενος στην ιδέα της ‘’διαφορετικής’’ αυτής έκθεσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΒΔΩΩΠ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, διευκρίνισε ότι: «Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον πολύτεχνο, καθώς θεωρούμε ότι το ωδείο μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο ενώσεως πολλών μορφών τέχνης. Παράλληλα διαπιστώσαμε με το μουσικό μέρος της έκθεσης, που συνέθεσαν και αυτοσχεδίασαν οι μουσικοί μας, ότι μπορεί η εικόνα να βοηθήσει συνθέτες να γράφουν μουσική πάνω στα έργα».
Η έκθεση θα φιλοξενείται στο φουαγιέ του νέου κτιρίου του ωδείου έως τις 31 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 3 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ



ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMAIOS.GR