Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ "ΕΟΡΔΑΙΑ 2012"




ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

Με  την παρουσία κόσμου άνοιξε τις πύλες της η 4η Εμπορική Ενεργειακή και Ανθοκομική Έκθεση Εορδαίας που πραγματοποιείται για 3ή συνεχή χρονιά στο χώρο της εμποροπανήγυρης (την πρώτη χρονιά είχε γίνει στην είσοδο της πόλης από Κοζάνη). Περισσότεροι από 80 εκθέτες σε ένα συνολικό χώρο 6 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων εκθέτουν τα εμπορεύματα και τις δραστηριότητες τους. Από αυτό το χώρο περίπου τα μισά είναι στο κλειστό χώρο όπου υπάρχουν τα περίπτερα και τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτεί ο κόσμος μέχρι και την Δευτέρα 21 Μαΐου.
Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ο μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος. Ο αρχιερατικός επίτροπος Εορδαίας Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης, Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος, Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και, ο  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, οι αντιδήμαρχοι Εορδαίας πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη από γειτονικούς εμπορικούς συλλόγους (Καστοριάς, Φλώρινας και Αμυνταίου και πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του την πολύ πετυχημένη έκθεση.
Είναι μια έκθεση που όπως τόνισαν όλοι όσοι μίλησαν  μια απάντηση στην κρίση και είναι πραγματικά αξιέπαινοι και όσοι συμμετέχουν αλλά και ο εμπορικός σύλλογος Εορδαίας που τη διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το ΕΒΕ και το Δήμο Εορδαίας.
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου τόνισε για μια ακόμα φορά την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου όπου θα στεγάζεται όχι μόνο η έκθεση αλλά και άλλες εκδηλώσεις και η δήμαρχος τόνισε ότι θα προσπαθήσει για να γίνει πράξη.
Ο Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος, Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που τόνισε ότι ήταν μεγάλη του τιμή η πρόσκληση στην έκθεση δήλωσε «η πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου είναι πολύ συγκινητική σε μια δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Τέτοιες ενέργειες αλλάζουν το κλίμα και δεν είναι εγκαίνια μιας έκθεσης  αλλά μια γιορτή αισιοδοξίας και προοπτικής που λείπει από όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Επισκέπτομαι μια περιοχή που προσφέρει το 70% των ενεργειακών πόρων της χώρας μας και δυστυχώς η υπόλοιπη δεν της το ανταποδίδει. Επισκέπτομαι  μια περιοχή που παράγει το 1,5% του ΑΕΠ δηλαδή 3,3 δις ετησίως και νομίζω ότι έχει προοπτικές να αναπτυχθεί και άλλο εμπορικά, γεωργικά και με κάθε άλλη δραστηριότητα που υπάρχει στη περιοχή. Είναι γεγονός ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις κλείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ στην επαρχία υπάρχει μεγαλύτερη αντοχή όπως και περισσότερο νοικοκυριό και  για αυτό μάλλον οι επιχειρήσεις αντέχουν περισσότερο. Ξέρω ότι από τις 13000 επιχειρήσεις της περιοχής οι 4000 περίπου είναι εμπορικές, νοικοκυρεμένες, οικογενειακές επιχειρήσεις με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και για αυτό έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Η ανάπτυξη θα έρθει από την επαρχία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Οφείλω να πω ότι θα περάσουμε άλλα δύο χρόνια που θα δοκιμαστούμε  και ελπίζοντας ότι και οι πολιτικοί μας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα μας βάλουν σε περιπέτειες ακυβερνησίας, μετά το 2015 θα μιλάμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου με τη σειρά της δήλωσε «η εμπορική έκθεση είναι ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε πολλές και σημαντικές δραστηριότητες αναδεικνύοντας τους επαγγελματίες της περιοχής. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συνοχή με όλο τον εμπορικό κόσμο να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή, κάτι που το χρειάζεται και η οικονομία της περιοχής ακόμα περισσότερο και βέβαια να αποδείξουμε ότι όταν συνεργαζόμαστε και τολμούμε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους μας γιατί η ανάπτυξη και η κίνηση θα εξασφαλίσει και οικονομική άνεση στην περιοχή και θέσεις εργασίας. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν ελάχιστο μπρος στην θέληση των ανθρώπων του χώρου να κάνουν άλματα και να ξεπεράσουν τα δύσκολα και τα αδιέξοδα για να σταθούμε στα πόδια μας, σαν περιοχή και γενικότερα σαν χώρα».
Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.  Κώστας Κυριακίδης δήλωσε για την 4η γενική έκθεση «η πραγματοποίηση της έκθεσης 2012 αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο είναι γεγονός. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες στην σκιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και μιας οικονομικής κρίσης που δημιουργεί συνέχεια προβλήματα αστάθειας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Η συμμετοχή πολλών συναδέλφων επαγγελματιών, η παρουσία πολλών πολιτών δίνουν μια απάντηση στην αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία που κυριαρχεί. Οι εκθέτες δίνουν το στίγμα ότι ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματική κοινότητα μπορεί και θέλει να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας νέας και βιώσιμης οικονομίας. Μιας οικονομίας η οποία θα βγάλει τη χώρα από τη κρίση».
Τέλος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής δήλωσε «μια σημαντική δραστηριότητα του τόπου μας που αναδεικνύει τις δυνατότητες μας και βάζει θεμέλια για μια καλύτερη προοπτική και δυναμική της κοινωνίας μας. Όλα αυτά σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας με πολύ δυσκολία στα οικονομικά.  Πολλά συγχαρητήρια στον εμπορικό κόσμο που αγωνίζεται και προσπαθεί μέσε σε αντίξοες συνθήκες όχι μόνο να σταθεί όρθιος αλλά και να συνδράμει στο κοινό αγώνα της κοινωνίας μας για ένα καλύτερο αύριο για το κοινό καλό μέσα στις εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες. Θέλω να τονίσω ότι ο εμπορικός κόσμος και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ακάλυπτοι στη δραστηριότητα τους σε όλα τα επίπεδα. Η δυνατότητα να υποβληθεί πρόταση και να υπάρχει ένας μόνιμος χώρος  για αυτή την έκθεση αλλά και για άλλες δραστηριότητες είναι πολύ εφικτή και το έχουμε συζητήσει και με τους θεσμικούς φορείς αλλά και με τον εμπορικό σύλλογο. Η βούληση μας είναι να συνδράμουμε σε όλα τα επίπεδα με σαφείς θέσεις και λόγο και με συγκεκριμένες προτάσεις για να προχωρήσουμε πιο καλά σε αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή».
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZAN.GR

Άνοιξε τις πύλες η Εορδαία 2012

Η ανάπτυξη θα έρθει από την περιφέρεια και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης
Περισσότεροι από 80 επιχειρηματίες από την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη, τη Δυτική Μακεδονία και άλλες πόλεις της χώρας, συμμετέχουν στην 4η γενική έκθεση "Εορδαία 2012", η οποία άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Τέταρτης στην Πτολεμαΐδα.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος είναι ο επίτιμος καλεσμένος του Εμπορικού συλλόγου που διοργανώνει την έκθεση.
Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε σε μια εκδήλωση αισιοδοξίας και προοπτικής σε μια δύσκολη συγκυρία που λείπει από μια περιοχή που παράγει το 1.5% του ΑΕΠ, δηλαδή 3.3. δις και έχει προοπτικές να αναπτυχθεί. Ερωτηθείς για το κλείσιμο επιχειρήσεων ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι μια στις τρεις επιχειρήσεις κλείνουν στην περιφέρεια, όπου τα πράγματα εξακολουθούν να είναι καλύτερα από το κέντρο, αφού στις 13.000 οι 4.000 και πλέον είναι νοικοκυρεμένες, οικογενειακές και γι’ αυτό ίσως έχουν μεγαλύτερη αντοχή. «Η ανάπτυξη θα έρθει από την περιφέρεια και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» επισήμανε ο κ. Κορκίδης.
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής δήλωσε πως «σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία με δύσκολα οικονομικά, η κοινωνία μας είναι ζωντανή και ο ιδιωτικός τομέας παρεμβαίνει» και ευχήθηκε «σύντομα να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση και να μπούμε σε δρόμο προοπτικής και δυναμικής με μπροστάρη τον ιδιωτικό τομέα». Τόνισε δε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει80 εκ.ευρώ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ σε ότι αφορά στην πρόταση για μόνιμο χώρο στέγασης για την έκθεση και άλλες σημαντικές δραστηριότητες, δήλωσε πως το θέμα βρίσκεται σε συζητήσεις.
Από την πλευρά της η δήμαρχος Εορδαίας δήλωσε πως «η έκθεση αποδεικνύει ότι μπορούμε να οργανώσουμε πολύ καλές δραστηριότητες, να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες σε συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο, ενώ πρόσθεσε πως «στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι όταν συνεργαζόμαστε και τολμούμε πετυχαίνουμε σημαντικά πράγματα».
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης επισήμανε ότι «η συμμετοχή επαγγελματιών και πολιτών δίνουν απάντηση κόντρα στην απαισιοδοξία. Οι εκθέτες δίνουν το στίγμα ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί και θέλει να συμβάλει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά γεγονότα της περιοχής, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, οι οποίοι συνεχάρησαν του 83 επιχειρηματίες που συμμετέχουν παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Σε δηλώσεις τους οι αυτοδιοικητικοί εξήραν τη σημασία τέτοιων γεγονότων για την περιοχή και οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου τόνισαν η εξωστρέφεια είναι μια από τις διεξόδους της κρίσης.
Η έκθεση "Εορδαία 2012" εκτείνεται σε ένα χώρο5.000 τετραγωνικών μέτρωνστεγασμένο και μη  με επιχειρήσεις όλων των ειδών, κυρίως όμως (φέτος) με ενεργειακά είδη. Ταυτόχρονα λειτουργεί στον εξωτερικό χώρο και ανθοκομική έκθεση μέχρι τις 21 Μαΐου που ολοκληρώνεται η διοργάνωση, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στον συνεδριακό χώρο που έχει στηθεί.
Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv