Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2012 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ



ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG


ΠΗΓΗ WWW.KOZAN.GR








Στην Πτολεμαΐδα για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο αγιασμός των υδάτων έγινε στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του δημοτικού κολυμβητηρίου εκδήλωση που παρακολούθησαν πάνω από 500 θεατές.
Τον τίμιο σταυρό που έριξε ο Ιερέας Αθανάσιος Καμπούρης έπιασε ο 15χρονος Γιώργος Παντελίδης, μαθητής της Γ΄ Τάξης του 1ουΓυμνασίου Πτολεμαΐδας.
Συνολικά έπεσαν στα νερά της πισίνας για να πιάσουν τον σταυρό, 31 μικροί και μεγάλοι κολυμβητές αγόρια και κορίτσια, όλοι μέλη της ομάδας «Δελφίνια» της Πτολεμαΐδας.
Ο 15χρονος Γιώργος Παντελίδης, μαθητής της Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου (από την Πτολεμαΐδα) ήταν ο τυχερότερος όλων από τους 31 συνολικά που βούτηξαν στα (θερμαινόμενα) νερά του δημοτικού κολυμβητηρίου της Πτολεμαΐδας.
Για το 15χρονο Γιώργο, στα χρόνια που ασχολείται με την κολύμβηση, είναι η τρίτη φορά που πιάνει το Σταυρό καθώς το εκάνε και τις δύο προηγούμενες χρονιές. Και φέτος δείχνει τυχερή του μέρα (χρονιά) και όπως δήλωσε ελπίζει να είναι και ολόκληρο το νέο έτος του 2012.
Τις ευχές της για τη νέα χρονιά του 2012 έδωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου επαινώντας τα εκατοντάδες παιδιά που πλαισιώνουν το αθλητισμό του υγρού στοιχείου στο δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας με την ομάδα κολύμβησης «Δελφίνια» της Πτολεμαΐδας που με τους αγώνες στα διάφορα πρωταθλήματα κολύμβησης, συμμετέχουν χαρίζουν πολλές νίκες, πρωτιές και διακρίσεις στην πόλη και την περιοχή.
Ο αγιασμός των Υδάτων στην πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων του δημοτικού κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας έγινε για πέμπτη συνεχή χρονιά συγκεντρώνοντας πάνω από 500ους θεατές που παρακολούθησαν την τελετή-εκδήλωση.
Τις ευχές του για την ημέρα έστειλε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα και κυρίως οι Έλληνες πολίτες της.
Τον Τίμιο Σταυρό στα νερά της πισίνας του κολυμβητηρίου έριξε Προϊστάμενος του Ιερού ναού τους Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας , παραβρέθηκε και συλλειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσίρης (προϊστάμενος του ΙΝ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος) ενώ στον καθαγιασμό των υδάτων προΐστατο του κλήρου ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Αυξωνίδης.  
Στον καθαγιασμό των υδάτων (ανήμερα των Θεοφανείων) ημέρα με την οποία κλείνει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, παραβρέθηκαν σύσσωμες οι τοπικές, πολιτικές και λοιπές αρχές της περιοχής.
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG