Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ



   ΠΗΓΗ VIDEO WEST CHANNEL

Αναλυτική απομαγνητοφώνηση της δήλωσης της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου:

"Ολοκληρώθηκε  σήμερα η σύσκεψη για την πολιτική προστασία για την αντιμετώπιση των νέων καιρικών φαινομένων και της νέας χιονόπτωσης που έρχεται καθώς επίσης και αποτίμησης των ενεργειών μέχρι σήμερα.
Πραγματικά οι αντιδήμαρχοι τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ υπερέβαλαν και δούλεψαν ιδιαίτερα εντατικά, μαζί με το προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια από τις δυσκολότερες καταστάσεις που συνέβη στην περιοχή της Εορδαίας και  στην πόλη της Πτολεμαΐδας, αλλά και στα απομακρυσμένα χωριά.
Στη σύσκεψη που εξετάσαμε όλες τις περιπτώσεις, διαπιστώθηκε ότι είχαμε πολύ δύσκολες συνθήκες, είχαμε φτάσει και μέχρι  -20 βαθμούς ήταν μια υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία, υπήρχαν μηχανήματα που ήταν σε ετοιμότητα. Ωστόσο όμως από τον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας δεν παραλάβαμε πολύ μεγάλο αριθμό στόλου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε σε μια τέτοια έκταση - τα καιρικά φαινόμενα και παράλληλα βέβαια δεν υπήρχε και μόνιμο προσωπικό, που να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις, διότι πολλοί συνταξιοδοτήθηκαν με τα νέα μέτρα που προέκυψαν λόγω κρίσης.
 Έτσι λοιπόν με αυτή την κατάσταση, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς  και πράγματι κρατήθηκαν. Έχουμε μια πολύ μεγάλη έκταση με απομακρυσμένα χωριά και δεν υπήρξε ούτε ένα χωριό που να έχει πρόβλημα. Υπήρχαν μηχανήματα που μισθώθηκαν και οδηγήθηκαν σε απομακρυσμένα μαντριά, προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή και απομόνωση και εκεί, και βέβαια μέσα στην πόλη με πάρα πολλές δυσκολίε, γιατί οι δρόμοι είναι στενοί, τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα και ήταν δύσκολο να περάσουν τα μηχανήματα και έγινε μια υπερπροσπάθεια  για να καθαριστούν οι δρόμοι. Βέβαια η πολύ χαμηλή θερμοκρασία πάγωσε το χιόνι  και το αλάτι δεν μπορούσε να το λιώσει παρότι πολλά κυβικά αλατιού σε όλους τους δρόμους είχανε πέσει.
Για πρώτη φορά βγήκαν μεγάλες ομάδες συνεργείων με εκτάκτους για να σπάσουν τους πάγους,  αλλά όπως καταλαβαίνετε το σπάσιμο των πάγων είναι μια δύσκολη δουλειά και δεν μπορεί να γίνει σε  οκτάωρη βάση με το υπάρχον προσωπικό.
Παρ' όλα αυτά, για πρώτη φορά υπήρξαν δρόμοι ανοιχτοί και πεζοδρόμια που δεν είχαν πάγους για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν οι κάτοικοι.
Με την επίσκεψη που έκανα στις γειτονιές, στα σπίτια  και όπου μπόρεσα να βρεθώ, σε όλη την Εορδαία, υπήρξε η ικανοποίηση των πολιτών και βέβαια ο προβληματισμός τους, γιατί οι συνθήκες ήταν δύσκολες και γενικότερα ταλαιπωρήθηκαν από όλη την κατάσταση.
Ωστόσο θα ήθελα να πω στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, και τις οικονομικές, θέλω να καλέσω όλους τους ανθρώπους που αγαπούν αυτόν τον τόπο, να φροντίζουν να μεταφέρουν την αλήθεια και να στηρίζουν την περιοχή μας, διότι υπήρχαν πάρα πολλοί επισκέπτες οι οποίοι ήρθαν να μου ευχηθούν τα "χρόνια πολλά" και είδαν  έκπληκτοι την κατάσταση που βρήκαν στην Πτολεμαΐδα και ότι ήταν τελικά καλή, ότι μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, να ψυχαγωγηθούν παρότι τους μεταφέρθηκε από κάποια μέσα ενημέρωσης ότι η κατάσταση είναι τραγική, ότι εδώ έχουμε θερμοκρασίες μείον 17 βαθμούς κελσίου και οι δρόμοι είναι παγωμένοι και ο κόσμος πέφτει και σπάει τα πόδια του και 90 άτομα βρέθηκαν στην Ορθοπαιδική Κλινική.
Βέβαια επισκέφθηκα την Ορθοπαιδική και πληροφορήθηκα ότι δεν υπήρχαν  90 περιστατικά και δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό το νούμερο. Μάλλον γενικότερα επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 90 άτομα, στην ορθροπαιδική πήγαν σύνολο 15 άτομα, από τα όποια δεν ήταν και όλα απο την περιοχή μας, αλλά επειδή το νοσοκομείο μας στηρίζει όλη την Δυτική Μακεδονία,  όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές ήταν και πάλι στις επάλξεις αυτή τη δύσκολη περίοδο και φιλοξένησε περιστατικά από όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Ως εκ τούτου λοιπόν, εάν για οποιοδήποτε λόγο έχει κανείς τη διάθεση να πεί κάτι αρνητικό, καλό είναι να μην το λέει εις βάρος αυτής της πόλης και αυτού του τόπου, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να δουλέψουν αυτές τις μέρες, υπάρχουν επισκέπτες που πρέπει να έρθουν στην περιοχή μας και τελικά ο τόπος αυτός είναι βιώσιμος, λειτουργικός και όσοι ήρθαν πέρασαν πάρα πολύ καλά και δεν είναι η κατάσταση την οποία κάποιοι εντέχνως με πολύ κακή διάθεση και δεν ξέρουμε ποια πρόθεση διαδίδουν για αυτόν εδώ τον τόπο".

05/01/2012