Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΠΗΓΗ VIDEO WEST CHANNEL


Αναλυτική απομαγνητοφώνηση της ενημέρωσης από τη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου:

"Σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ένα εξίσου σημαντικό και αρνητικό πρόβλημα. Ήταν η βλάβη η οποία υπήρχε στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας από όπου έχουμε την τροφοδοσία του ζεστού νερού για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας.
Βέβαια ίσως δεν είναι η ώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να κάνουμε απολογισμό, πως και γιατί επιλέγειν να πάρουμε ζεστό νερό από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, που είναι τους παλαιότερους σταθμούς, και είναι λογικό ότι πολύ γρήγορα θα είχε προβλήματα τα οποία ανά τακτά  διαστήματα προβληματίζουν την πόλη. Μια ολόκληρη πόλη στηρίζεται στην τηλεθέρμανση και εμείς βέβαια ως νέα δημοτική αρχή παραλάβαμε μία λειτουργία από έναν ΑΗΣ, ο οποίος εκ των πραγμάτων έπρεπε να προβλεφθεί, όταν γινόταν η σύνδεση, ότι θα είχε προβλήματα λόγω παλαιότητας και θα δημιουργούσε αυτά τα προβλήματα.
 Έτσι λοιπόν εκείνο το οποίο έχουμε να πούμε στους πολίτες ,είναι ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια με την εναλλακτική τροφοδότηση η οποία γίνεται από το σταθμό της Τηλεθέρμανσης. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε την πολύ χαμηλή θερμοκρασία και τη δυσλειτουργία από το ζεστό νερό του ΑΗΣ, με την εναλλακτική τροφοδότηση τις 3 μέρες που υπήρξε η βλάβη στον ΑΗΣ. Δυστυχώς μας ενημέρωσαν και πάλι ότι δεν αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και πάλι πρέπει να σταματήσει η τροφοδότηση από τον ΑΗΣ.
 Έτσι λοιπόν οι πολίτες βρίσκονται στη δύσκολη θέση και πάλι να κάνουν υπομονή και να περιμένουν ανά δύο ώρες την τροφοδότηση με το ζεστό νερό που βέβαια όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από -10 βαθμούς είναι δύσκολο να ζεσταθούν τα σπίτια. Ευελπιστούμε ότι ενδεχομένως το επόμενο τριήμερο δεν θα είναι τόσο χαμηλή θερμοκρασία και το διώρο θα επαρκεί. Ήδη έχουν κληθεί όλοι οι υπάλληλοι και είναι παρόντες στην τηλεθέρμανση για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή και να μπορέσουμε να τροφοδοτήσουμε με τέτοια ισορροπία ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.
Βέβαια εμείς με πολύ εντατικούς ρυθμούς απο την στιγμή που αναλλάβαμε, ξεκίνησαμε την διαδικασία της χρηματοδότησης του έργου τροφοδότησης απο τον ΑΗΣ Καρδιάς, ένα έργο που ξεκινήσαμε και δεν είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, αλλά χάρη στις ιδιαίτερες προσπάθειες και απο την πλευρά της διοίκησης της τηλεθέρμανσης αλλά και προσωπικά  δικών μου παρεμβάσεων, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, το οποίο  πήγε με εκπροσώπους δύο φορές στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξασφαλίσει μια χρηματοδότηση η οποία δεν υπήρχε αλλά εξασφαλίστηκε τον προηγούμενο μήνα. Μπορούμε να ευελπιστούμε ότι σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί και θα μπορούμε να έχουμε τροφοδότηση πραγματικά από χώρο ο οποίος δεν βρίσκεται σε προβληματισμούς, σε βλάβες και δεν θα δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες.
Όσο λοιπόν οι πολίτες ταλαιπωρούνται, θέλω να ξέρετε ότι και εμείς ώς δημοτική αρχή ταλαιπωρούμαστε  και στενοχωριόμαστε ιδιαίτερα, διότι προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα τα οποία μέχρι ενός βαθμού μπορούν να λυθούν. Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα ούτε μπορούμε να αλλάξουμε την τροφοδότηση από τη μιά μέρα στην άλλη. Να κάνουμε υπομονή.
Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των πολιτών που έδειξαν υπερβολική κατανόηση σε αυτή την διαδικασία, που βρήκαν τον τρόπο για να μπορέσουν να πορευθούν και βέβαια να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους κάποιων ανθρώπων εδώ της πόλης μας την οποία και δυσφήμησαν, λέγοντας ότι η πόλη παγώνει ή βρίσκεται υπό καθεστώς ακραίων καιρικών συνθηκών. Δεν είναι καθόλου έτσι και όσοι δεν τους άκουσαν και επισκέφθηκαν τον τόπο μας, πέρασαν πάρα πολύ καλά στις γιορτές, στήριξαν τα μαγαζιά μας, την  κίνηση της πόλης μας και βέβαια ό,τι και να κάνουμε μέσα σε ένα σύνολο σωστών ανθρώπων θα υπάρχουν και οι άνθρωποι οι οποίοι είτε δεν αντιλαμβάνονται σωστά την κατάσταση είτε είναι κακοπροαίρετοι".

05/01/2012