Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ







ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ VIDEO
Σοφοκλής Ασιανός
Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδα-Εορδαίας
Αλκιβιάδης Σπυρίδης
Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδα-Εορδαίας
Αυγουστίνος Αυξωνίδης
Αρχιμανδρίτης



  





























Πριν λίγες μέρες τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Πτολεμαΐδας μετέφεραν στον Επισκοπείο  Εορδαίας τα τρόφιμα, τα ρούχα αλλά και τα παιχνίδια που συγκεντρώθηκαν και τα παρέδωσαν στην εκκλησία για να διαθέσει όπως αυτή ξέρει καλύτερα σε αναξιοπαθούντες και άπορες οικογένειες για να απαλύνει έτσι λίγο το βάρος και το πόνο τους αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Ο γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Σοφοκλής Ασιανός δήλωσε «με πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου και την βοήθεια των συναδέλφων μαζέψαμε αρκετά τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια και τα παραδώσαμε στην εκκλησία.
Ήταν μια κίνηση όλων των συναδέλφων η οποία πιστεύω να ευδοκιμήσει και στο μέλλον και να είναι πολύ περισσότερα τα πράγματα αν και αυτά που έχουν μαζευτεί έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας». Στην πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου η ανταπόκριση των εμπόρων, των επαγγελματιών αλλά και των απλών πολιτών της περιοχής ήταν πέρα και πάνω από κάθε υποψία. Το υλικό που συγκεντρώθηκε «έστειλε» ένα μήνυμα ανθρωπιάς στις ευπαθείς που είτε ζουν, είτε κινδυνεύουν να βρεθούν στο περιθώριο, με το κοινωνικό πρόβλημα ως επίπτωση της κοινωνικής κρίσης συνεχώς να διογκώνεται. Ο Αλκιβιάδης Σπυρίδης Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδα-Εορδαίας με τη σειρά του ανέφερε « ο εμπορικός σύλλογος έκανε μια προσπάθεια συγκεντρώνοντας ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα προσφέρει στο επισκοπείο που με τη σειρά του θα τα προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο που συμμετείχε και προσέφερε ότι μπορούσε για να περάσουν κάποιοι άνθρωποι αυτές τις μέρες καλύτερα». Πάνω από 200 τόνους ξύλα έχει διαθέσει ξύλα στους έχοντες ανάγκη θέρμανσης ο Ιερός Ναός Νεομαρτύρων Πτολεμαΐδας και αυτό είναι ένα μικρό δείγμα για το κοινωνικό έργο που γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας. Η μεγάλη αίθουσα μάλιστα του επισκοπείου έχει μετατραπεί σε κοινωνικό super market που διαθέτει τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες, αλλά και παιχνίδια. «Είναι πολύ σοβαρό φέτος το φαινόμενο των ανθρώπων που έχουν ανάγκες. Οι ναοί έχουν γίνει super market που μοιράζουν τρόφιμα ενώ για τη θέρμανση δίνουμε χρήματα για ξύλα, πετρέλαιο. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο φέτος αλλά και ο λαός της Πτολεμαΐδας είναι πολύ ευαίσθητος και αυτό φάνηκε από τον έρανο της αγάπης που δεν «έπεσε» καθόλου σαν ποσό από τα προηγούμενα χρόνια.
Το παρήγορο είναι ότι οι περισσότεροι πλέον δίνουν από το υστέρημα τους και αυτό έχει σημασία και αξία και δείχνει ότι η καρδιά του έλληνα είναι πολύ μεγάλη με τη χάρη του θεού και τη πίστη στο θεό» δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Αυξωνίδης.
Η συγκέντρωση όλων αυτών των πραγμάτων έγινε από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τη πρωτοχρονιά.

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG