Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ



Στο συνέδριο της αυτοδιοίκησης που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή, συμμετείχε η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργάνου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, ενώ  συζητήθηκαν τα τεράστια αδιέξοδα του «Καλλικράτη» σε όλους τους δήμους. Συγκεκριμένα από πλευράς των αυτοδιοικητικών επισημάνθηκαν τα οικονομικά προβλήματα, καθώς και τα θεσμικά ζητήματα και ζητήθηκε παρέμβαση προς τα υπουργεία για άμεση και γρήγορη ανταπόκριση στις εξελίξεις.
Η πρόεδρος της ΠΕΔ αναφέρθηκε στις δυσκολίες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και ζήτησε τη στήριξη της ΚΕΔΕ στο θέμα των αλλεπάλληλων καταργήσεων των υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, σχολεία) σε όλους τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι μεγάλες αποστάσεις από την έδρα του δήμου και η αναστάτωση που δημιουργείται στους πολίτες.
Η κ. Βρυζίδου επισήμανε, επίσης, το πρόβλημα με την υψηλή τιμή του πετρελαίου στη Δυτική Μακεδονία που αντιμετωπίζει ένα βαρύ χειμώνα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, το οποίο υποβαθμίστηκε αναιτιολόγητα με μείωση κλινών, δημιουργώντας πρόσθετη κρίση στη δημόσια υγεία.
Τέλος, η κ. Βρυζίδου ανέφερε ότι άνεργοι και εξαθλιωμένοι πολίτες δεν μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και χωρίς ανάπτυξη δεν ξεπερνώνται τα χρέη που δυστυχώς αυξάνονται μέρα με τη μέρα, δημιουργώντας μεγάλα αδιέξοδα, καταλήγοντας ότι «δεν επιτρέπονται άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και απαιτείται πραγματική στήριξη των ανέργων».