Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ 250.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΑΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΤΗΠ-ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΛΕΒΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΙΙΙ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ κ. Α. ΖΕΡΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. Γ.ΜΑΝΙΑΤΗ, ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. Α. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 250.000€ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ Α.Ε



ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/

15/2/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Το κόστος που επιβαρύνθηκε η ΔΕΤΗΠ μετά τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν με τη μονάδα ΙΙΙ του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας οδήγησαν τη δημοτική αρχή να ζητήσει και να πετύχει τη βοήθεια της ΔΕΗ, υποβάλλοντας δύο αιτήματα.
Το πρώτο αφορά στο αίτημα επιχορήγησης με 250.000 ευρώ που έγινε αποδεκτό, ενώ σε ότι αφορά στο δεύτερο αίτημα που αφορά στη μη χρέωση για τον Ιανουάριο του κόστους του θερμικού φορτίου, αναμένεται από τη ΔΕΗ η οριστική απάντηση. Επιπλέον, η δήμαρχος Εορδαίας συζήτησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό την επίσπευση της ολοκλήρωσης των μετασκευών στον ΑΗΣ Καρδιάς.
Σε ότι αφορά στις απόψεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για την επιλογή της σύνδεσης με τον ΑΗΣ Καρδιάς, τονίζεται ότι ναι μεν είναι ένας σχετικά παλιός σταθμός, αλλά η παροχή ενέργειας θα γίνεται από δύο μονάδες, τις 3 και 4 από 50 και 50 MW αντιστοίχως, οπότε σε περίπτωση βλάβης επιμερίζεται το πρόβλημα. Δεύτερον, η μελέτη και η δημοπρασία είχε ολοκληρωθεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής, ενώ η σύμβαση υπεγράφη επί των ημερών της μαζί με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης με την ένταξη των έργων τον Ιανουάριο του 2012. Η εγκατάλειψη, λοιπόν, της λύσης του ΑΗΣ Καρδιάς και η εκ νέου διερεύνηση εναλλακτικής θα κόστιζε πάνω από 3 χρόνια και νέα προβλήματα στη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης.
Η δημοτική αρχή δεν επιδιώκει να «βολευτεί» με καμία άποψη, πολύ δε περισσότερο δεν λειτουργεί επιλεκτικά σε ότι αφορά στην ενημέρωση των πολιτών στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά στην καθημερινότητα όλων, την οποία απόλυτα σέβεται.
Επομένως, γίνεται ξεκάθαρο σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το μόνο μας μέλημα είναι να αναζητούμε λύσεις για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση και όχι να εμπλακούμε σε ανταλλαγή επιστολών για επιλογές και κινήσεις που έγιναν πριν από 20 ολόκληρα χρόνια.
Ασφαλώς, οι επιλογές, ορθές και λιγότερο ορθές, που έγιναν βαρύνουν και αντιστοίχως πιστώνονται σε αυτούς που πήραν τότε τις αποφάσεις. Είμαστε διεκδικητικοί απέναντι στη ΔΕΗ και προασπίσαμε μέχρι σήμερα τα συμφέροντα των πολιτών έμπρακτα και με επιτυχία.
Βασικό μας μέλημα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή είναι η επίσπευση της σύνδεσης με τον ΑΗΣ Καρδιάς που θα αποτελέσει την κύρια πηγή τροφοδοσίας, ώστε να μπει σε ψυχρή εφεδρεία ο ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και να μην περάσουμε ποτέ ξανά ημέρες, όπως αυτές του περασμένου Ιανουαρίου.
Τέλος, κλείνουμε επαναλαμβάνοντας πως τα συμφέροντα της περιοχής υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο με σκληρή δουλειά και επίμονη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών του δήμου Εορδαίας, μακριά απο μικροπολιτικά παιχνίδια και άλλες σκοπιμότητες.