Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ 80% ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑ 30% ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ





Η Δήμαρχος Εορδαίας, το Δημοτικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ προσανατολίζονται  στην ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Εορδαίας απο τα βάρη στα οποία καλούνται να ανταποκριθούν.
Ο  Ν. 1069/80 άρθρο 11 παρ. 1 προβλέπει την κατάργηση μετά το πέρας 10 ετών του ειδικού τέλους για τη μελέτη, κατασκευή και επέκταση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης και υπολογίζεται σε ποσοστό 80% επί της αξίας του νερού που καταναλώνεται.
Με αφορμή το νόμο αυτό έγινε πράξη η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για μείωση των τελών ύδρευσης.  Συγκεκριμένα για 10 χρόνια εφαρμοζόταν αύξηση της τάξεως του 80% για την κατασκευή των έργων. Σήμερα που επίσης προβλέπεται η κατασκευή νέων έργων σύμφωνα με τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, όπως τα έργα ύδρευσης στα τοπικά διαμερίσματα Περδίκκα, Ασβεστόπετρας και Πενταβρύσου και παρότι πανελλαδικά προβλέπεται συνέχεια στην εν λόγω επιβάρυνση και συνολικά δεν έγινε ποτέ έως τώρα απομείωση από κανένα δήμο, προχωράμε στη γενναία αυτή απόφαση, γιατί η ελάφρυνση των πολιτών έχει για μας τη μεγαλύτερη σημασία.
Με χρηστή διοίκηση και μεγάλη οικονομία ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ δεσμεύεται ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΠ στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην επιτυχία του μέτρου της απομείωσης των τιμολογίων.



ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZAN.GR


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZANI.TV

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZAN.GR