Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ




ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG


ΠΗΓΗ WEST CHANNEL


Δενδροφύτευση στο ‘’ΚΟΥΡΙ’’ Πτολεμαϊδας για την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας
Δενδροφύτευση στο ‘’ΚΟΥΡΙ’’ Πτολεμαϊδας για την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας
Με δενδροφυτεύσεις στο ‘’ΚΟΥΡΙ’’ Πτολεμαϊδας ο Δήμος Εορδαίας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας και το 2ο ΕΠΑΛ (Τμήμα Γεωπονίας) γιόρτασαν την 21η Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας».
Πρόκειται για μία ημέρα που σκοπό έχει να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, να κεντρίσει το ενδιαφέρον του για την χρηστικότητά του αλλά και την ευαισθητοποίηση για την προστασία του.
Στο πνεύμα αυτό κινούμενοι Δήμοι, κυνηγοί και μαθητές της Εορδαίας πραγματοποίησαν την δενδροφύτευση 300 περίπου καρποφόρων γυμνόριζων δενδρυλλίων ύψους 1-1,50 μέτρων, αλλάζοντας την όψη ενός σημαντικού τμήματος της θέσης ‘’ΚΟΥΡΙ’’ της Πτολεμαϊδας.
Ευχαριστώντας τον Κυνηγητικό Σύλλογο Εορδαίας και τους καθηγητές και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ για τη συνεργασία, ο υπεύθυνος πρασίνου Αντιδήμαρχος Απόστολος Χατζόπουλος, επεσήμανε ότι ο Δήμος στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού πρασίνου.
Ο κυνηγετικός σύλλογος Εορδαίας επέλεξε για την δενδροφύτευση τα καρποφόρα δένδρα καθώς θα είναι χρηστικά προσφέροντας τροφή στην άγρια πανίδα, διευκρίνισε ο επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στη Δυτική Μακεδονία Ιωάννης Ισαάκ, τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος είναι πάντα η διατήρηση του περιβάλλοντος χωρίς την επιρροή των δραστηριοτήτων του ανθρώπου, που εμποδίζουν την ανάπτυξη της πανίδας και της χλωρίδας.
«Θέλουμε ν’ αλλάξουμε την μορφή της Εορδαίας και να στρέψουμε τον κόσμο προς την φύση, τη γη, την γεωργία και την κτηνοτροφία» επεσήμανε η καθηγήτρια του τομέα Γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Φωτεινή Βελιοπούλου, η οποία μάλιστα ζήτησε και την συμβολή των φορέων της Εορδαίας για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου τους καθώς δεν υπάρχει η ανάλογη υποδομή για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών του τμήματος.
Από την πλευρά τους τα παιδιά, που συμμετείχαν στη δενδροφύτευση, πέρασαν το μήνυμα ότι η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας δεν είναι απλά μία επέτειος για να τιμήσουμε το Δάσος, αλλά μια μέρα αφύπνισης και περισυλλογής όλων για την προστασία και ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR