Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε η λειτουργία της έκθεσης «Το ΄12 και η Εποχή του»




Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε η λειτουργία της έκθεσης «Το ΄12 και η Εποχή του»  που οργανώνει ο Δήμος Εορδαίας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
Η εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης, έδωσε την δυνατότητα μιας πρώτης γεύσης σε εκατοντάδες προσωπικότητες και πολίτες, όχι μόνο από την Πτολεμαΐδα και τον Δήμο Εορδαίας, αλλά από όλο το νομό και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Όλοι οι επισκέπτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πληρότητα και την αρτιότητα της έκθεσης, αλλά και για το βασικό της παράλληλο εργαλείο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Στους επισκέπτες της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται:
Η έκθεση παρουσιάζεται στις κεντρικές αίθουσες του Παλαιοντολογικού Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας και έχει προγραμματισμένη διάρκεια μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012
Ήδη δεκάδες σχολεία έχουν προγραμματίσει την επίσκεψή τους στις επόμενες εβδομάδες, ώστε να ζήσουν οι μαθητές την σημαντική αυτή εκπαιδευτική διαδικασία.
Για την διευκόλυνση και προγραμματισμό τους τα σχολεία μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην γραμματεία του Μουσείου Πτολεμαΐδας, (κα Βαρβάρα Γκέκα  τηλ:   24630 54444).
Παράλληλα στο πωλητήριο του Μουσείου διατίθενται περιορισμένα, συλλεκτικά και αριθμημένα αντίτυπα της λιθογραφίας της Μάχης των Καϊλαρίων, μετά από παραχώρηση σχετικού δικαιώματος από την Οικογένεια Χρ. Κεβρεκίδη, στην οποία ανήκει.
Τα έσοδα από την λιθογραφία, υποστηρίζουν την λειτουργία και τους σκοπούς του Μουσείου της πόλης μας και των δράσεών του.
Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟ.Π.ΠΑ.Π κα Πίστη Κρυσταλλίδου, εξέφρασε για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες της προς όλους τους συντελεστές και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της μοναδικής αυτής έκθεσης, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για την περιοχή τους επόμενους μήνες.
«Με την στήριξη και την καθοδήγηση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, δημιουργήσαμε και παραδώσαμε στους πολίτες ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός που αποτελεί ευκαιρία για την ιστορική μας μνήμη και ταυτότητα. Παράλληλα αποτελεί και ένα πολιτιστικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής. Είναι στο χέρι όλων μας να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Γιατί τόσο η Μνήμη, όσο και το Μέλλον, είναι κοινά για όλους μας»