Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


Ομιλία της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου
στους μαθητές, γονείς και καθηγητές του ΕΠΑΛ στις 04/10/2012

«Η στενότητα χώρου στο ΕΠΑΛ μας προβλημάτιζε από πέρυσι. Βέβαια δεν είχαμε στοιχεία εγγραφών και δεν ήταν βέβαιο ότι θα μας χρειαζόταν συμπληρωματικές αίθουσες.
Παρόλα αυτά για λόγους πρόβλεψης ζητήσαμε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων-ΟΣΚ την κατασκευή δύο αιθουσών για να είμαστε ασφαλείς.
Ο ΟΣΚ όμως διαλύθηκε το καλοκαίρι και δεν ήταν εφικτό αυτό που προγραμματίστηκε από τον Δήμο και από το ΟΣΚ.
Εκείνο που θέλω να ξέρετε είναι ότι τα καινούργια σχολεία είναι υπόθεση του Υπουργείου Παιδείας και του ΟΣΚ, δεν είναι του Δήμου. Ωστόσο όμως θα κόψουμε από άλλες υποχρεώσεις του Δήμου, παρότι όπως ξέρετε τα οικονομικά μας είναι σε άθλια κατάσταση αυτή την εποχή, θα προμηθευτούμε και θα τοποθετήσουμε αυτές τις δύο αίθουσες, πέρα από τις αρμοδιότητες μας και με πολύ δυσκολία.
Τι σημερινή εποχή τίποτε δεν μας πικραίνει περισσότερο από όλα αυτά τα προβλήματα που έχουμε - τα οικονομικά προβλήματα, τα δυσλειτουργικά-
όσο εάν υπάρχουν προβλήματα στην παιδεία.
Η νέα γενιά πρέπει να έχει συνθήκες, όπως και προοπτικές στην εκπαίδευση, όπως όλα τα παιδιά της Ευρώπης, όπως όλα τα παιδιά του αναπτυγμένου κόσμου.
Εγώ προσωπικά για να σας πω την αλήθεια -και το επαναλαμβάνω- δεν θεωρώ ότι τα προκάτ είναι λύση. Όμως σήμερα τι να γίνει να έχουμε τα παιδιά στην αυλή, ο ένας πάνω στον άλλο στα αμφιθέατρα;
Έτσι όπως σας ανέφερε ο εκπρόσωπος μαζί με τον Αντιδήμαρχο έγινε η διερεύνηση, το γνωρίζετε και εσείς, να βρεθούν υλικά για να γίνουν οι αίθουσες.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα. Δεν μπορώ να σας πω πόσο ακριβώς χρόνο θα πάρει, αν θα πάρει πέντε μέρες, αν θα πάρει δεκαπέντε ή ένα μήνα. Υπάρχουν και νόμοι και δεν μπορώ και εγώ και το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνουμε ότι θέλουμε.
Να κάνουμε την υπομονή μας τις μέρες που ακολουθούν, μέχρι να τοποθετηθούν αυτά τα προκάτ και βέβαια να προχωρήσουμε τις διαδικασίες ενός καινούργιου σχολείου.
Από ότι μου είπαν οι εκπαιδευτικοί, θέλετε σε αυτή την περιοχή να είναι το νέο σχολείο, για να είναι κοντά στα σπίτια των παιδιών που φοιτούν σε αυτό το ΕΠΑΛ.
Δεν ξέρω αν έχουμε διαθέσιμο οικόπεδο τόσο κοντά σε αυτή την περιοχή. Όμως με διάλογο θα βρούμε και το χώρο που πρέπει για να δρομολογήσουμε το καινούργιο σχολείο».