Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και συγκέντρωσης φαρμάκων από τους Kailaristas για το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Εορδαίας


                                                              alt
Πρωτοβουλία ενημέρωσης και συγκέντρωσης φαρμάκων από τους Kailaristas 
για το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Εορδαίας.

Ακόμα και ο πιο αδιάφορος άνθρωπος στη σημερινή Ελλάδα, ακόμα και κάποιος που το θέαμα τον αποκαρδιώνει και κάνει τα στραβά 
μάτια, δεν μπορεί να αποφύγει εύκολα την πραγματικότητα.
Τα χέρια που βυθίζονται στους κάδους απορριμμάτων για να βρουν φαγητό αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Η ανεργία και η φτώχεια που είναι πλέον γεγονός στη χώρα μας, έχουν φέρει πολλούς συνανθρώπους μας σε απόγνωση. Άνθρωποι ανασφάλιστοι, άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο είδη διαλυμένο σύστημα υγείας της χώρας, παιδιά μικρά που οι γονείς τους αδυνατούν και για τα στοιχειώδη, ανήμποροι μετανάστες έχουν την ανάγκη μας όσο ποτέ. Είναι ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας αυτούς, αλλά και στα παιδιά μας η δική μας βοήθεια μικρή η μεγάλη.

Σαν εθελοντικη ομάδα οι Kailaristas παίρνουμε την πρωτοβουλία ενημέρωσης και ταυτόχρονα συγκέντρωσης φάρμακων που έχετε χρησιμοποιήσει, αλλά δεν χρειάζεστε πια. Σε αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δεν τους χρειάζονται.
Aντιβιοτικά, Αντιπυρετικά, Αντιβηχικά, Αντιδιαβητικά δίσκια, Φάρμακα για το στομάχι, Δερματολογικές αλοιφές, καθώς και παραφαρμακευτικό υλικό (γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα) για τις ανάγκες του Ιατρείου.
Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή,θα μεταφερθούν στο Ιατρείο. Εκεί θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.

Τα σημεία συλλογής των φαρμάκων είναι.
1o ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας (δίπλα στα γραφεία της τηλεθέρμανσης ΔΕΤΗΠ)
2ο ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας.(Παυλίδη Αδαμοπούλου 22)
Όλες τις ημέρες και ώρες καταστημάτων.

Μην πετάς τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιείς πια, κάποιοι τα έχουν ανάγκη

Εθελοντική Ομάδα Κailaristas