Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ Σ.ΠΟ.Σ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ 8ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/10/2012




Χαιρετισμός της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου 
στα Ποντιακά Σωματεία Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου που έκαναν πρόβες στην Πτολεμαΐδα ενόψη του 8ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που θα γίνει στην Αθήνα:

«Σημαντική προτεραιότητα στο Δήμο της Εορδαίας έχουμε τον πολιτισμό και την παράδοση και έχουμε πάρα πολύ καλούς και οργανωμένους συλλόγους και κρατάμε  την ιστορία και τον πολιτισμό και τον μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές.
Είναι πολύ εντυπωσιακό που όλοι εσείς αφιερώνεται χρόνο και κόπο για να μπορείτε να συμμετέχετε και να μας κάνετε όλους περήφανους, γιατί μπορείτε να μεταλαμπαδεύσετε την ιστορία μας και τις παραδόσεις μας.
Το αισιόδοξο είναι ότι έρχεται η νέα γενιά,
η νέα γενιά η ελπίδα αυτού του τόπου  έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα:
ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει
μέσα από την ιστορία της,
μέσα από την παράδοσή της,
μέσα από την καρδιά του Έλληνα!

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ,
καλή συνέχεια στις πρόβες και βέβαια εύχομαι πολύ μεγάλη παρουσία στην Αθήνα στο Φεστιβάλ που θα συμμετέχετε».



                                 


                                   

Στην Πτολεμαϊδα η γενική πρόβα της Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου για το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών


Στην Πτολεμαϊδα η γενική πρόβα της Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου για το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Την Πτολεμαϊδα επέλεξε η Συνομοσπονδία Ποντιακών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, για την γενική πρόβα εν όψει του 8ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ της Αθήνας.
Δεκάδες χορευτές κατέκλεισαν το χώρο του ΔΑΚ Εορδαίας, για την ανάλογη προετοιμασία υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους, ώστε να βγει ένα άριστο συλλογικό αποτέλεσμα.
Ο Πρόεδρος της Σ.Π.Ο.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου Στυλιανός Μωυσιάδης ο οποίος συνόδευε τις αποστολές, ευχαρίστησε την Δήμαρχο Εορδαίας για την φιλοξενία τονίζοντας ότι βρίσκεται κοντά στην συνομοσπονδία, στηρίζοντας κάθε της προσπάθεια.
Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου συνεχάρη την Διοίκηση της Σ.Π.Ο.Σ., τους συμμετέχοντες συλλόγους και κυρίως τη νέα γενιά που πλαισιώνει τους πολιτιστικούς φορείς δίνοντας την ελπίδα για προοπτική και ανάπτυξη του τόπου.
Η πρώτη αυτή γενική πρόβα όλων των ποντιακών συλλόγων, έδωσε ήδη την εικόνα και το υπερθέαμα, που θα ακολουθήσει στο επικείμενο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ       www.e-ptolemaios.gr