Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΑΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                          
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π                          


                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η Έκθεση Ολυμπιακών Δαδών που οργανώνει ο Δήμος Εορδαίας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. στο Μουσείο Πτολεμαΐδας. Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος και μετά από συνεννόηση με τον συλλέκτη κύριο Κριτσινέλη, η έκθεση  παρατείνεται μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου 2012.
Ήδη δεκάδες  επισκέπτες έχουν δει από κοντά την μοναδική αυτή συλλογή, που παρουσιάζει το σύνολο των Ολυμπιακών δαδών από την πρώτη Λαμπαδηδρομία το 1936, μέχρι και την Δάδα των Αγώνων του Λονδίνου, το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα μέσα από το εποπτικό και πληροφοριακό υλικό, να ενημερωθούν για το πνεύμα, τους στόχους και την φιλοσοφία της Λαμπαδηδρομίας, που τιμά την χώρα μας και υπενθυμίζει διαρκώς την συμβολή της στην διαμόρφωση του παγκόσμιου πολιτισμού.
Εκτός από τις μεμονωμένες επισκέψεις, υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού και ομαδικών επισκέψεων, για σχολεία, συλλόγους κλπ.
Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο λειτουργούν 2 ακόμη σημαντικές εκθέσεις: Η μόνιμη συλλογή παλαιοντολογικών ευρημάτων και απολιθωμάτων του Μουσείου και η Έκθεση Μνήμης και Τιμής «Το ’12 και η Εποχή του»
Η Εκθέσεις λειτουργούν καθημερινά Δευτέρα – Σάββατο : 09:00 με 14:00 και Τετάρτη – Πέμπτη 18:00 – 21:00
Περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό επίσκεψης στο Μουσείο Πτολεμαΐδας, τηλ 24630 54444 κα Βαρβάρα Γκέκα.