Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ τμήματος Πτολεμαΐδας_Εκδήλωση απονομής πτυχίων – διακρίσεων και προαγωγών_27/10/2012




Εκδήλωση απονομής πτυχίων – διακρίσεων 
και προαγωγών του Ε.Ε.Σ. τμήματος Πτολεμαΐδας
Να εκτελούν με ευσυνειδησία, αυτοθυσία, εχεμύθεια και πειθαρχία το καθήκον τους, ορκίστηκαν οι 22 Εθελόντριες Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Εορδαίας, την παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Η εορταστική εκδήλωση, που περιελάμβανε την απονομή πτυχίων, προαγωγών και διακρίσεων των Εθελοντών Νοσηλευτικής άνοιξε με προσευχή, ενώ ακολούθησε η ομιλία της Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Πτολεμαΐδας του ΕΕΣ Ιωάννας Μοσχίδου – Ευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα και διεθνώς, τόσο σε καιρούς πολέμου όσο και ειρήνης.
Η Πρόεδρος τόνισε πως η ιστορική πορεία του ΕΕΣ είναι συνώνυμη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθώς προσέφερε νοσηλευτική επικουρία στον μαχόμενο ελληνικό στρατό και ουσιαστική πρόνοια και στήριξη στον ελληνικό λαό, που υπέφερε τα πάνδεινα.
Βρέθηκε και βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε όλες τις φορτισμένες συναισθηματικά, εθνικά και πολιτικά στιγμές της ελληνικής κοινωνίας.
Η κ. Ευαγγέλου εστίασε στην πλούσια δράση του τοπικού τμήματος, που εφέτος κλείνει 35 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην περιοχή, με εκδηλώσεις συμπαράστασης και φροντίδας στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.
Συγκεκριμένα επεσήμανε το τοπικό τμήμα δραστηριοποιείται ως εξής:
1. Εκπαίδευση Εθελοντών Νοσηλευτών του ΕΕΣ διάρκειας ενός Ακαδημαϊκού Έτους.
2. Αγωγή Υγείας, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και περιλαμβάνει 8 δίωρες παρουσιάσεις πάνω σε θέματα Α΄ βοηθειών.
3. Τομέα Προαγωγής Εθελοντισμού, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.
4. Διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών.
5. Διενέργεια του πανελληνίου εράνου του ΕΕΣ και συμμετοχή σε άλλους.
6. Επισκέψεις σε Υγειονομικές Μονάδες και διάφορα ιδρύματα.
7. Συνεργασία και επικουρία στο έργο Μονάδων και Συλλόγων της πόλης και
8. Φροντίδα ατόμων που έχουν ανάγκη βοήθειας και συμπαράστασης σε καθημερινή βάση.
Τέλος, η Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συμβάλλουν στο έργο του τοπικού τμήματος, καλώντας όσους ενδιαφέρονται να στελεχώσουν τον Ερυθρό Σταυρό Πτολεμαΐδας.
Συγχαίροντας τις τιμώμενες εθελόντριες αδελφές η Πρόεδρος της Εφορίας Εθελοντών Νοσηλευτών του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας Ειρήνη Τσατσαγιάννη τόνισε: «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα γιορτής για το τοπικό τμήμα μας. Απευθύνω χαιρετισμό αγάπης και ευθύνης στις νέες απόφοιτες εθελόντριες με την ευχή να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο του εθελοντισμού του ΕΕΣ», ενώ προσέφερε μία αγκαλιά λουλούδια στην Πρόεδρο του τμήματος κ. Ευαγγέλου, εκφράζοντας την αγάπη όλου του τοπικού τμήματος, για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται επάξια στο τιμόνι του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας.
Ακολούθησε ο «όρκος εθελόντριας» και η απονομή των πτυχίων – διακρίσεων και προαγωγών Εθελοντών Νοσηλευτικής από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νικηφόρο Μανάδη, την Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, την Πρόεδρο του τοπικού τμήματος ΕΕΣ Ιωάννα Ευαγγέλου, τον Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Καμπούρη, τους Αντιδημάρχους Γιάννη Ασπράγκαθο και Χαράλαμπο Παναγιωτίδη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Χρήστο Κεσκερίδη, ενώ παραβρέθηκε και η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Απαζίδου. 
Το δικό της μελωδικό χρώμα στην γιορτή έδωσε η χορωδία των τροβαδούρων Εορδαίας.
Συντονίστρια της εκδήλωσης, που ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο ήταν η Διδάσκουσα του ΕΕΣ Αγνή Γρατσία, ενώ ακολούθησε δεξίωση στον ίδιο χώρο, που κατακλίστηκε από φορείς και πολίτες.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR