Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ






Με στόχο τη κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, με σωστούς πολίτες τόσο στη χρήση των οδών ως οδηγοί με κάθε μέσο αλλά και ως πεζοί μέσα στις πόλεις, ο Δήμος Εορδαίας , το τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας και η Δημοτική Αστυνομία ένωσαν τις δυνάμεις τους
με σειρά μαθημάτων στα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Γιώργος Καραΐσκος δήλωσε για αυτή τη πρωτοβουλία «όπως γνωρίζουμε όλοι στην σχολική περίοδο εκτός από την διαπαιδαγώγηση υπάρχει και η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής συνείδησης, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν και πιο άμεση και ασφαλή πρόσβαση στις σχολικές μονάδες αλλά και μελλοντικά να γίνουν ευσυνείδητοι οδηγοί.  Για αυτό το λόγο λοιπόν κάνουμε αυτή τη προσπάθεια στα σχολεία του δήμου».
Ο υποδιοικητής του τμήματος τροχαίας Σπύρος Τάσιος από τη πλευρά του τόνισε « σκοπός της σημερινής μας επίσκεψης είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους όπως τους μαθητές, οι οποίοι αύριο θα είναι οδηγοί ποδηλάτων, δικύκλων αλλά και αυτοκινήτων  για να τους δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια και γνώσεις και με απώτερο σκοπό να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα. Σκοπός μας είναι να περάσουμε από όλα τα σχολεία και τις βαθμίδες, προκειμένου να ενημερώσουμε τους μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας».
Η έναρξη του προγράμματος ενημερωτικών εκδηλώσεων ξεκίνησε από το γυμνάσιο Ανατολικού και την Ανατολική Εορδαία και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Εορδαίας.
«Ήμαστε και πάλι  πίσω, πολύ πίσω με πολλά τροχαία, με θύματα αλλά και άτομα που μένουν ανάπηρα και χωρίς καμία αλλαγή στη νοοτροπία μας στην οδήγηση. Είναι ένα θέμα τα τροχαία που πρέπει να μας αγγίζει όλους. Πρέπει να κάνουμε μια συμφωνία ειρήνης με τον εαυτό μας και με τους συνανθρώπους μας που συναποφασίζουμε όταν έχουμε τη μηχανή ή το αυτοκίνητο στα χέρια μας» δήλωσε ο ορθοπαιδικός χειρουργός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικός διευθυντής του ορθοπαιδικού τμήματος της κλινικής Euromedica Κοζάνης Δημήτρης Χρήστου με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα: Νεότερα δεδομένα
Το φιλόδοξο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας περιλαμβάνει θεωρία με προβολές οπτικοαουστικού υλικού κα βίντεο, διαλέξεις στα σχολεία από ειδικούς αλλά και πρακτική άσκηση με εφαρμογές σε συνθήκες προσομοίωσης στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. 
Πηγή: www.eordaia.org
                                  Μικρογραφία