Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Γέφυρα επικοινωνίας με την Εορδαία ο Σύλλογος Πτολεμαϊτων Θεσσαλονίκης



Γέφυρα επικοινωνίας με την Εορδαία ο Σύλλογος Πτολεμαϊτων Θεσσαλονίκης



Γέφυρα επικοινωνίας με την Εορδαία ο Σύλλογος Πτολεμαϊτων Θεσσαλονίκης
Με επιτυχία στέφθηκε και η φετινή ετήσια εκδήλωση για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, του Συλλόγου Πτολεμαϊτών Θεσσαλονίκης «ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΕΣΤΙΑ», που πραγματοποιήθηκε σε μία ζεστή και ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα στο Ξενοδοχείο ‘’Mediterranean Palace’’ της συμπρωτεύουσας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη, Αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων φορέων, μελών και φίλων του Συλλόγου.
Δίνοντας το ‘’στίγμα’’ του Συλλόγου ο πρόεδρος Θεόδωρος Κούσης τόνισε ότι ιδρύθηκε το 1971 με στόχους την ανάπτυξη και διατήρηση των δεσμών μεταξύ των μελών του καθώς και την ενδυνάμωση της επικοινωνίας με την Πτολεμαϊδα, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν την γενέτειρα πόλη διευκρίνισε ότι τα παρακολουθούν συμβάλλοντας στην προώθησή τους.
Τον κύκλο των χαιρετισμών άνοιξε ο κ. Υπουργός συγχαίροντας τις εκάστοτε Διοικήσεις για το έργο, που έχουν επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ αναφερόμενος στη σημασία της εκδήλωσης επεσήμανε ότι «Σε μία εποχή όπου πολλά στοιχήματα έχουμε να κερδίσουμε ως κοινωνία, το σπουδαιότερο είναι το στοίχημα της σύσφιξης των σχέσεων, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, που αποτελούν ένα από τα συστατικά για να ξεπεράσουμε την κρίση, η οποία βρίσκει το αποτύπωμά της σ’ αυτές τις εκδηλώσεις».
«Πρέπει να ενισχύσουμε τους θεσμούς, που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές σχέσεις, αναδεικνύοντας έννοιες όπως η φιλία, η συλλογικότητα, η αλληλοκατανόηση κ.α.» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.
Τις ευχές για καλή χρονιά του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, μετέφερε ο πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος, εκφράζοντας την χαρά του που βρέθηκε ανάμεσα σε οικία πρόσωπα.
Εκπροσωπώντας τη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ασπράγκαθος, μετέφερε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για το Σύλλογο Πτολεμαϊτών, για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας και από τις δύο πλευρές.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτριος Βάνης διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει με ευαισθησία το θέμα του πολιτισμού στηρίζοντας τις προσπάθειες όλων των πολιτιστικών κυττάρων της περιοχής.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πολιτευτής της Π.Ε. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανάφερε ότι με συλλογική προσπάθεια και συνεργασία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που έχουν ενσκήψει στη χώρα, ευχόμενος στο Σύλλογο να επιστρέψει η αισιοδοξία στα μέλη του και να συνεχίσει τη δράση του.
Με μία αναφορά στην απουσία του εκλιπόντος Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Συμεωνίδη, ότι «πάντα θα ζει ανάμεσά μας» ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο δημιουργός του Ομίλου των εφημερίδων «ΠΑΛΜΟΥ» και «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ» Κοσμάς Πουγαρίδης, ο οποίος εξάροντας τη δράση του Συλλόγου τόνισε ότι και οι δύο εφημερίδες που έτυχαν των πρώτων διακρίσεων από την πολιτεία ήταν πάντα κοντά στην «ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΕΣΤΙΑ» προβάλλοντας το έργο της.
Ο κ. Πουγαρίδης αναφέρθηκε στην παράδοση του ομίλου στον γιό του Αντώνη, καθώς και στην παρουσίαση του τόμου με την ιστορία του τοπικού τύπου, που εξέδωσε μετά την συγκέντρωση όλων των στοιχείων που περιελήφθησαν στις δύο εισηγήσεις του στις εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Εορδαίας, προτείνοντας μετά την Πτολεμαϊδα να παρουσιαστεί και σε ανάλογη εκδήλωση της Εορδαϊκής Εστίας.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από την εκδήλωση η επίτιμη πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης Μαίρη Συμεωνίδου – Στεργιάδου, από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την σημαντική πορεία του και έστειλε τις ευχές της, μέσα από τον ‘’Π’’, σε όλους τους συμπατριώτες.
Τιμής ένεκεν την πίτα έκοψε η επίτιμη πρόεδρος της ‘’ΕΟΡΔΑΪΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ’’ Φρειδερίκη Καζαντζή – Κεφαλίδου, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται πάντα κοντά στο Σύλλογο προσφέροντας επί 42 χρόνια τις υπηρεσίες της.
«Η γενέτειρά μας, η Πτολεμαϊδα παραμένει η ψυχή μας, γιατί μπορεί να φύγαμε, αλλά ποτέ δεν ξεφύγαμε…» τόνισε με νόημα η κ. Κεφαλίδου.
Να σημειωθεί ότι το φλουρί της βασιλόπιτας αντιστοιχούσε σε ένα «γούρι», που προσέφερε η Ελένη Λαζαρίδου στη μνήμη των γονέων της.
Με τα δραστήρια μέλη της Διοίκησης να πρωταγωνιστούν στο κέφι και στο χορό, οι προσκεκλημένοι πέρασαν μία όμορφη και ευχάριστη βραδιά.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ