Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ “Θα εξετάσω προσωπικά την εισήγησή σας”



ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



“Θα εξετάσω προσωπικά την εισήγησή σας”



“Θα εξετάσω προσωπικά την εισήγησή σας”
Την υπόσχεση ότι θα αναλάβει να εξετάσει προσωπικά τα στοιχεία της εισήγησης που κατέθεσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Εορδαίας, αναφορικά με το θέμα του ορισμού της έδρας του ενιαίου πλέον Νομικού Προσώπου των δύο νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης στην Κοζάνη, έδωσε ο Υπουργός Υγείας, στη συνάντηση που είχαν χθες λίγο μετά το μεσημέρι. 
Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο «Π» με τη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του Δήμου Εορδαίας με τον Α. Λυκουρέντζο στο Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι αφού τού εξέθεσαν τις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει στην περιοχή η απόφαση για τον ορισμό της έδρας του ενιαίου πλέον οργανισμού των Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου στην Κοζάνη, του κατέθεσαν εισήγηση από την οποία αναδεικνύονται όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.
Η δέσμευση που απέσπασαν από τον Υπουργό ήταν ότι θα εξετάσει προσωπικά την κατατεθείσα εισήγηση, οπότε αναμένουμε την επανεξέταση του ζητήματος. 
Το ραντεβού της Δημάρχου με τον Υπουργό κανόνισε ο Βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν παρών, ώστε να ενημερώσει ο ίδιος την ηγεσία του Υπουργείου, για τα δεδομένα που υπάρχουν στην περιοχή, στον κρίσιμο τομέα της Υγείας. Για άλλη μια φορά ο τοπικός βουλευτής υπερασπίστηκε τις υποδομές της Εορδαίας, ασκώντας πίεση στα κέντρα των αποφάσεων.
Κατα τη διάρκεια της συζήτησης, αναπτύχθηκαν εκτενώς πολλά ζητήματα που απασχολούν το Μποδοσάκειο, τα οποία αφορούν στη λειτουργία των κλινικών, στην έλλειψη προσωπικού, αλλά και στην συνεχή προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποκτά νέες υποδομές.
Τη δήμαρχο Εορδαίας, η οποία ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου, συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Σοφοκλής Σιδηρόπουλος και Απόστολος Καλαϊτζόπουλος.
www.e-ptolemeos.gr