Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Την άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων και των ληξιπρόθεσμων για όλους τους Δήμους και την αύξηση των κονδυλίων για τη θέρμανση των σχολείων ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας


                                                                                           www.e-ptolemeos.gr

Την άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων και των ληξιπρόθεσμων για όλους τους Δήμους και την αύξηση των κονδυλίων για τη θέρμανση των σχολείων ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας


Την άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων και των ληξιπρόθεσμων για όλους τους Δήμους και την αύξηση  των κονδυλίων για τη θέρμανση των σχολείων ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
Τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας, μετέφερε η Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου στον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλλιανίδη κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στην Καστοριά, με αφορμή την εκδήλωση κοπής πίτας του Σωματείου Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Π.Ε. Καστοριάς.
Παίρνοντας το λόγο η κ. Βρυζίδου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές αυτές τις συναντήσεις, που δίνουν τη δυνατότητα στους Δημάρχους να ακουστούν οι θέσεις τους και να δοθούν οι ανάλογες λύσεις στα υφιστάμενα και συσσωρευμένα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, η οποία περνά τη δυσκολότερη περίοδο της καθώς με τον περιορισμό των πόρων σε ποσοστό 50% αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Η πρόεδρος της ΠΕΔ ζήτησε από τον κ. Υπουργό να επανεξετάσει το θέμα των παρακρατηθέντων πόρων, καθώς από τους 12 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι 11 δεν έχουν πάρει την χρηματοδότηση, που τους αναλογεί.
Η κ. Βρυζίδου επανέλαβε το αίτημα της άμεσης καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των οικονομικών πόρων στους Δήμους της Περιφέρειας τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Δήμοι δύο ταχυτήτων!
Δεν παρέλειψε όμως ν’ αναφερθεί και στο πρόβλημα με την θέρμανση των Σχολικών Μονάδων, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να έγινε ένα θετικό βήμα για την αγορά πετρελαίου, όμως ζήτησε να υπάρξει μία ορθολογημένη διανομή και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε ορισμένες ακριτικές περιοχές, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ