Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ 2012)

Εορτάζει και πανηγυρίζει σήμερα και αύριο 23 & 24 Ιουνίου ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας. Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιερής εικόνας με λιτανεία στην οποία και θα
 χοροστατήσει, του κλήρου, ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος (Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας). Αύριο Δευτέρα ενήμερα της Μεγάλης Γιορτής θα γίνει πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος επίσης του Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητου. Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας χτίστηκε για πρώτη φορά το 1912 (στη θέση ενός Τζαμιού που υπήρχε στην περιοχή) ενώ στη διάρκεια του 20ου Αιώνα χτίστηκε άλλες δυο φορές με τελευταία το 1967 που κατασκευάστηκε η σημερινή εκκλησία (η κατασκευή άρχισε το 1961) η οποία και εγκαινιάστηκε από τον τότε Μητροπολίτη (Μακαριστό σήμερα) Αυγουστίνο Καντιώτη.
Στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ο Μητροπολίτης Θεόκλητος θα πραγματοποιήσει τη χειροτονία του (υπαλλήλου της ΔΕΗ) Σιδέρη Νέτσιου ο οποίος και θα είναι ένας ακόμα εθελοντής κληρικός (μετά και τον πάτερ Χρήστο που δουλεύει ως κουρέας στην Πτολεμαΐδα) και θα τοποθετηθεί έχοντας την ευθύνη των εκκλησιών στο χωρίο του την ΤΚ Δροσερού του δήμου Εορδαίας.

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG