Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ «4ΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»


  
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG


Τα παιδιά των Κομνηνών Εορδαίας στέλνουν τα μηνύματα τους μέσω του Καραγκιοζοπαίχτη κ. Θωμά Αγραφιώτη (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)


ΘΩΜΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 007ΘΩΜΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 012 
Στιγμές, που θα μείνουν αλησμόνητες, πέρασε όλος ο κόσμος με την φανταστική παρουσίαση του Καραγκιόζη, από τον βραβευμένο δάσκαλο – ανά το Πανελλήνιο – κ. Θωμά Αγραφιώτη, στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Κομνηνών Εορδαίας, το βράδυ της Παρασκευής της 21ης Ιουνίου’ 13.
Το πανέμορφο κόκκινο σκηνικό, με τον σωστό εναλλασσόμενο φωτισμό, σε συνδυασμό με τα πολυποίκιλα μουσικά ακούσματα και την εντυπωσιακή παρουσίαση του Καραγκιοζοπαίχτη, έδωσαν μια ξεχωριστή και υπέροχη αίσθηση νότας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Κομνηνών 2013».
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού και η συμμετοχή των παιδιών, τα οποία αντιδρούσαν λεκτικά και σωματικά, είτε θετικά είτε αρνητικά, σε κάθε πρόταση του καλλιτέχνη δημιουργού.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως όταν ο Καραγκιοζοπαίχτης αναφέρθηκε στα λόγια του Πασά, ότι «οι Έλληνες ποτέ δεν πρέπει να ξέρουν την αλήθεια και πρέπει να ζουν στο ψέμα», τα παιδιά όλα απάντησαν με μια φωνή στον Πασά: «Εσύ να ζεις στο ψέμα». 

ΠΗΓΗ WWW.KOZAN.GR