pelloponisioi
Μέσα σε κλίμα εθνικής έπαρσης και συγκινησιακά φορτισμένο  τελέστηκε στις 8 Ιουνίου 2013 στο Φούφα Εορδαίας τρισάγιο για τον Καπετάν Φούφα (από Πλατανάκι Αρκαδίας) και τους άλλους πεσσόντες  Μακεδονομάχους, παρουσία των ΣεβασμιωτάτωνΜητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου και του οικοδεσπότη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητου.
Παρέστησαν: Ο αντιπεριάρχης κ. Σόκουτης, η Δήμαρχος Εορδαίας, αντιδήμαρχοι, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου, οι οποίοι συμμετείχαν με κατάνυξη στο τρισάγιο και εξέφρασαν με κάθε τρόπο την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους για το Μοραΐτη ήρωρα.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πελοποννησίων Δυτικής Μακεδονίας παρέστη δια του Προέδρου του  Αστυνομικού Υποδιευθυντή κ Θεοχάρη Χαραλάμπου, του Γραμματέα κ. Φροντιστή Νικολάου (τ. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και των μελών κ.κ Μπασέα Ιωάννη (στρατηγού ε.α), Αγγελοπούλου Παγώνας (Λοχαγού Στρατολογικού) και Σίδερη Ελένης.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων, καλωσόρισε τον Αρκάδα ιεράρχη,  κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα και στο χαιρετισμό του  αναφέρθηκε στη συμβολή των συμπατριωτών μας από το Μοριά για τη διασφάλιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, δίνονας τη υπόσχεση ότι οι Πελοποννήσιοι που ζούμε στη Μακεδονία εργαζόμαστε για την ειρήνη και την πρόοδο, αλλά φυλάμε και Θερμοπύλες.
Βαθύτατα συγκινημένος ο Ιεράρχης Μαντινείας και Κυνουρίας, ευρισκόμενος, όπως είπε, σε οικείο περιβάλλον ,εν μέσω Πελοποννησίων και φίλων,  αναφέρθηκε στην προσφορά του ήρωα Καπετάν Φούφα, στις θυσίες γενικότερα των Ελήνων και συνέστησε εθνική ομοψυχία.
Συγχαρητήρια στο Δήμο Εορδαίας και την Τοπική Κοινότητα Φούφα για την άψογη διοργάνωση της τελετής.
Α θ ά ν α τ ο ς  ο  ή ρ ω α ς

ΠΗΓΗ www.kozan.gr