Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2013 ΣΤΗΝ Τ.Κ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


www.eordaia.org


  
www.kozan.gr

Κοσμοσυρροή στις “Γιορτές Πολιτισμού” του Καρυοχωρίου



KARYOXORI 6
Μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε στο πολιτιστικό τριήμερο με την επωνυμία  «Γιορτές Πολιτισμού που διοργάνωσε ο Ποντιακός και Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου ο “Πρόσφυγας” στις 18, 19 και 20 Ιουλίου.
Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε η δημοφιλής ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου η οποία μάγεψε στην κυριολεξία τον κόσμο που κατέκλυσε το γήπεδο του Καρυοχωρίου το οποίο φιλοξένησε τις εκδηλώσεις, προσφέροντας ένα μαγευτικό μελωδικό ταξίδι με τα τραγούδια της και με τα τραγούδια μεγάλων και αγαπημένων συνθετών.
Το πολυπληθές κοινό που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου ο “Πρόσφυγας” του Καρυοχωρίου, Παντελής Σαββαΐδης και ευχαρίστησε την Ελένη Τσαλιγοπούλου η οποία τίμησε με την παρουσία της το άνοιγμα των φετινών “Γιορτών Πολιτισμού” του Καρυοχωρίου. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, παρά τις δύσκολες μέρες που διανύει ο τόπος μας αλλά και του πλήθους πολιτιστικών διοργανώσεων που υπήρχε το τριήμερο αυτό στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντας πως δίνει μεγάλο κουράγιο στη διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου να βλέπουν τους κόπους τους να επιβραβεύονται. Απηύθυνε ένα ευχαριστώ στα μέλη του συλλόγου και τους εθελοντές οι οποίοι εργάστηκαν για έναν ολόκληρο μήνα για την επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς επίσης το Δήμο Εορδαίας και τον αντιδήμαρχο Γ. Βασιλειάδη που έθεσε στη διάθεση του συλλόγου τις υπηρεσίες του δήμου.
«Μια αισιόδοξη ανάσα σ’ αυτό το δύσκολο καλοκαίρι» χαρακτήρισε το πολιτιστικό τριήμερο του Καρυοχωρίου η Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων και τόνισε ότι είναι σημαντικό αυτή τη δύσκολη περίοδο να μπορούμε να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να παίρνουμε μια ανάσα από τις καθημερινές δυσκολίες και τον αγώνα, όπως και το γεγονός ότι ο κόσμος στηρίζει με τη μαζική συμμετοχή του τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Συγχάρηκε τη διοίκηση του συλλόγου για τη διοργάνωση και τη συνολικότερη δράση του καθώς επίσης το πλήθος εθελοντών που εργάστηκε για την επιτυχία της.
Την ευαρέσκειά του για την επιτυχία των εκδηλώσεων του Καρυοχωρίου εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Εορδαίας, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος εκθείασε τη δράση του συλλόγου του Καρυοχωρίου και της διοίκησής του, λέγοντας ότι «έχουν διαχρονικά μια καταξιωμένη πορεία με απήχηση και πιο πέρα από την περιοχή μας».
Την χαρά της που βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τρίμηνο στην Πτολεμαΐδα, εξέφρασε η Ελένη Τσαλιγοπούλου, δηλώνοντας ότι νοιώθει πολύ οικεία στον τόπο μας καθώς κατάγεται από τη γειτονική Νάουσα. Ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια με μια εξαίρετη μπάντα γυρίζει όλη την Ελλάδα και αυτό που εισπράττει αυτά τα χρόνια είναι «μια θεαματική εσωστρέφεια του κόσμου», που πρέπει όμως να γίνει αφορμή και για μια ενδοσκόπηση: «Όλη αυτή η κατάσταση μάς δίνει την ευκαιρία και το κουράγιο να δούμε και λίγο βαθύτερα, να δούμε μέσα μας και να διασκεδάσουμε με την καρδιά μας. Κι η μουσική μπορεί να το κάνει αυτό, δηλαδή βοηθάει στο να δούμε λίγο περισσότερο μέσα μας. Κι αυτό το βλέπω τα τελευταία χρόνια.» Αν κι όπως σημείωσε, το ελλαδικό κοινό λόγω ότι δεν έχει μουσική παιδεία «δεν μπορεί να το εκφράσει αυτό. Γι’ αυτό και αρεσκόμαστε στην ευκολία, στην επιδερμικότητα της μουσικής. Η μουσική όμως έχει και κάτι άλλο, έχει βάθος. Κι όταν το ανακαλύπτουμε αυτό το βάθος γινόμαστε  καλύτεροι άνθρωποι.»
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή 19 Ιουλίου με ποντιακή βραδιά και ολοκληρώθηκαν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από συλλόγους της περιοχής αργά βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου, προσφέροντας στον κόσμο την ευκαιρία να διασκεδάσει.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
KARYOXORI 8 KARYOXORI 7 KARYOXORI 6 KARYOXORI 5 KARYOXORI 4 KARYOXORI 3 KARYOXORI 2 KARYOXORI 1