Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

"ΣΩΤΗΡΕΙΑ 2013" ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

www.eordaia.org

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Με κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκαν τα φετινά «Σωτήρεια»

sotireia 2013 1
Με την έναρξη εργασιών για την οικιστική ανάπλαση περιοχών της Κάτω Πτολεμαΐδας συνέπεσε ο εορτασμός των θρησκευτικοπολιτιστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Σωτήρεια 2013» που διοργάνωσε στις 16 και 17 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας», με αφορμή των εορτασμό του ιερού ναού της Αγίας Μαρίνας ο οποίος στεγάζεται στο ισόγειο του νεόδμητου ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Βέβαια ο καιρός τα χάλασε λίγο την πρώτη βραδιά των εκδηλώσεων, καθώς με την ολοκλήρωση του αρχιερατικού εσπερινού και την περιφορά της εικόνας της εορτάζουσας Αγίας Μαρίνας, στην οποία χοροστάτησε σύσσωμος ο κλήρος της περιοχής, υπό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας, ηγούμενο Νικηφόρο Μανάδη, και ξεκίνησε το πολιτιστικό μέρος των εκδηλώσεων ξέσπασε καλοκαιρινό μπουρίνι, βρέχοντας μέχρι τα νύχια τα μέλη της χορωδίας του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας που άνοιξε τις εκδηλώσεις, ενώ ο κόσμος σκόρπισε τρέχοντας διαλύοντας άδοξα τη βραδιά.
Ευτυχώς, το πολιτιστικό πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων της περιοχής, όπως του Συλλόγου Πετρανών Κοζάνης που παρουσίασε χορούς από την Καππαδοκία και χορούς της Κρήτης από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Κρήτης το οποίο εντυπωσίασε για τη λεβεντιά του και κλέβει γενικότερα τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.
Τις ευχαριστίες του Συλλόγου ο «Σωτήρας» για τη στήριξη των πιστών, του μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου, του κόσμου και των φορέων με στόχο την αποπεράτωση του νεοανεγερθέντος ναού στην Κάτω Πτολεμαΐδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου, Σάκης Νικολαΐδης, ενώ ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε προς τις γυναίκες μέλη του συλλόγου αλλά και ολόκληρης της ενορίας που με την παρασκευή και πώληση παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού και λικέρ συμβάλλουν στην ενίσχυση των εσόδων για την αποπεράτωση του ναού.
Ο πρόεδρος του «Σωτήρα» ανέφερε επίσης ότι στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις του συλλόγου συγκεντρώθηκε το ποσό των 7.425 ευρώ τα οποία διατίθενται στο εκκλησιαστικό συμβούλιο για την ολοκλήρωση των εργασιών του ναού.
Το σύλλογο «Σωτήρας» αλλά και τους κατοίκους της περιοχής συγχάρηκαν ο π. Νικηφόρος, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος, καθώς, όπως σημείωσαν, με την κινητοποίησή τους όχι μόνο πέτυχαν την ανέγερση του ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και Αγίας Μαρίνας αλλά ίδρυσαν και σύλλογο ο οποίος με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει πέτυχε μια σημαντική πολιτιστική παρέμβαση στη συγκεκριμένη περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Ρ.Β.
sotireia 2013 2 sotireia 2013 8 sotireia 2013 7 sotireia 2013 6 sotireia 2013 5 sotireia 2013 4 sotireia 2013 3


www.e-ptolemeos.gr