Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός για τη νέα χρονιά 2013-14 στο «Βαρβούτειο» Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΩΔΕΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-14 ΣΤΟ "ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


www.eordaia.org



Με τον καθιερωμένο αγιασμό την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκίνησε η καινούρια σχολική χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας. Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές το καλύτερο για την νέα χρονιά, τονίζοντας πως η μουσική παιδεία καλλιεργεί τον άνθρωπο και μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. «Η μουσική προσφέρει στα παιδιά μας ευρύτητα πνεύματος, καλλιέργεια και όλοι εμείς μαζί με τους γονείς καμαρώνουμε για την πολιτιστική  πρόοδο του τόπου μας» τόνισε η κ. Βρυζίδου.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Λαζαρίδης Τσαβδαρίδης ανέφερε: «Ξεκινάει σήμερα η  σχολική χρονιά, κατά την οποία νέα γνωστικά αντικείμενα και σχολές οργάνων έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα σπουδών του Ωδείου. Συγκεκριμένα, θα διδάσκονται εκτός από τα προϋπάρχοντα δημοφιλή τμήματα και μαθήματα κλαρινέτου, βιολοντσέλου (το οποίο για την πρώτη χρονιά θα είναι δωρεάν), τρομπονιού, κόρνου, τούμπας, φλάουτου καθώς και ένα τμήμα Jazz αρμονίας και πρακτικής, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές για όλους, με σημαντικές εκπτώσεις και παροχές. Επίσης, εισάγουμε φέτος  νέα εκπαιδευτικά πακέτα σε μορφή σεμιναρίου για ενήλικες που θα ήθελαν να αποκτήσουν βασικές μουσικές δεξιότητες και γνώσεις».  
«Με την ευλογία του Θεού ξεκινάει σήμερα η νέα ωδειακή χρονιά. Μια χρονιά με λιγότερα προβλήματα από πέρσι, αλλά πάντα με τις δυσκολίες που δημιουργεί η οικονομική κατάσταση της χώρας. Ως Δήμος και ως Νομικό πρόσωπο εξ αρχής θεωρήσαμε χρέος μας να στηρίξουμε και αυτό κάναμε,  το Δημοτικό ωδείο Πτολεμαΐδας, γιατί θεωρούμε πως είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες πολιτισμού του Δήμου Εορδαίας. Με όραμα, πείσμα και την σκληρή δουλειά του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και των καθηγητών συνεχίζουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας μουσικές σπουδές. Με τη  δεύτερη κατά σειρά μείωση στα δίδακτρα, τα εξέταστρα και με τις ειδικές εκπτώσεις σε πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, σε  ανέργους, στους μαθητές του Μουσικού σχολειού και τα μέλη της Φιλαρμονικής μας προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου μας, να μπορούν να έχουν μουσική παιδεία» δήλωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ κα. Κρυσταλλίδου Θεοπίστη.       

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ωδείου vdo.weebly.com, ή στη γραμματεία του Ωδείου καθημερινά.