Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΟΜΝΗΝΙΩΤΩΝ 2013 ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO)




ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ

www.eordaia.org



O ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ “ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ“ ΕΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΟΜΝΗΝΙΩΤΕΣ


DSC00399

Σημείο αναφοράς αποτελεί ο ετήσιος χορός του Φυσιολατρικού Ομίλου Κομνηνών “Φίλοι του Βουνού”, για το “αντάμωμα” των απανταχού Κομνηνιωτών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο προς το τέλος του καλοκαιριού, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.
Οι αναμνήσεις γύρισαν αρκετά χρόνια πίσω για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ιδιαίτερα για εκείνους, που βρίσκονται μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους και τη “συνάντηση” αυτή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ομίλου Νίκο Τεληγιαννίδη, τον περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για τις άλλες δράσεις του Συλλόγου που θα ακολουθήσουν.
“Ιδιαίτερα σημαντική”, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Ομίλου ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κομνηνών Χαράλαμπος Κουλουμπρίδης, συγχαίροντας και τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο του χωριού για την συμμετοχή του στην Εκδήλωση.
Τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές για την θεσμοθέτηση πολλών αξιόλογων εκδηλώσεων εξέφρασε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ και πρώην Αντιδήμαρχος Ανατολικής Εορδαίας.
Γιώργος Καραϊσκος, που παραβρέθηκε στο χώρο μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΣΕΔΑΠ Δημήτρη Τραχανά, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Χρήστο Κεσκερίδη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας Γιάννη Ασπράγκαθο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακούς χωρούς από το τμήμα του Ποντιακού Συλλόγου, με τη συνοδεία τοπικών μουσικών και τραγουδιστών.
Την παράσταση όμως “έκλεψαν” και πάλι οι “Μωμόγεροι”με την εντυπωσιακή αναπαράσταση των πατροπαράδοτων θεατρικών δρώμενων.
Στο γλέντι που ακολούθησε συμμετείχαν όλοι, απολαμβάνοντας μία ξεχωριστή βραδιά με αυθεντικο παραδοσιακό χρώμα.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC00382 DSC00383 DSC00403 DSC00406


http://e-ptolemeos.gr/