Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ»

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι αθλητικές εκδηλώσεις «Μνήμες Λιγνίτη» που διεξήχθησαν για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Πτολεμαΐδα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ εργαζομένων της ΔΕΗ, στον
οποίο συμμετείχαν με μία ομάδα συνάδελφοι από την Αθήνα, αποδίδοντας τιμή στους λιγνιτωρύχους που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της Επιχείρησης και στον εξηλεκτρισμό της χώρας.
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/9 στο Δημοτικό Στάδιο Πτολεμαΐδας και πριν από την έναρξη βραβεύτηκαν οι συνάδελφοι Κων. Παπαδόπουλος, Κων. Στολτίδης και Γεωρ. Δημητριάδης για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την Επιχείρηση. Την επομένη ημέρα οι συνάδελφοι από την Αθήνα επισκέφθηκαν τους χώρους του Ορυχείου Νότιου Πεδίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις λιγνιτικές δραστηριότητες της Επιχείρησης.
Με νέο ρεκόρ συμμετοχών δρομέων - 620 συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα - πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου την Κυριακή 8/9.
Ο αγώνας δρόμου διεξήχθη σε δυο διαδρομές: Αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών με απόσταση 10 χλμ και Λαϊκό Δρόμο 5 χλμ. Ανδρών – Γυναικών, ενώ συνολικά τερμάτισαν 451 δρομείς.
Η εκκίνηση του Αγώνα δόθηκε από το χώρο των Ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ο τερματισμός έγινε στο Μνημείο των Λιγνιτωρύχων, στην ομώνυμη πλατεία της Πτολεμαΐδας.
Την προηγούμενη ημέρα  τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους λιγνιτωρύχους στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στο χώρο των Ορυχείων.
Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ότι, στους αγώνες δρόμου συμμετείχαν όχι μόνο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, αλλά και απλοί πολίτες όλων των ηλικιών, καθώς και δρομείς με πολύ μεγάλες διακρίσεις που ήλθαν από διάφορα μέρη της χώρας.
Οι σχετικές αθλητικές εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τη ΔΕΗ ΑΕ και το Σωματείο «Σπάρτακος», η οποία ενεργά συμμετέχει και στηρίζει πρωτοβουλίες των εργαζομένων για την προώθηση των Αθλητικών Ιδεωδών και του Εθελοντισμού.
Θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και δρομείς που συμμετείχαν στους αγώνες.