Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών του Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ γιορτάζοντας τα 50 χρόνια ζωής της Φιλαρμονικής μας "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"



3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ)



"Έχουμε τη χαρά και την τιμή να γιορτάζουμε τα 50 χρόνια ζωής της Φιλαρμονικής μας, 
γεγονός που συνδέεται με την πορεία των παιδιών του τόπου μας, 
αλλά και με όλες τις σημαντικές στιγμές μας, όπως η παρούσα.
Τιμούμε όλους αυτούς που έφτιαξαν αυτό που έχουμε, 
γιατί εμείς απολαμβάνουμε κόπους και έργα ανθρώπων 
που στο παρελθόν αγωνίσθηκαν και συνεχίζουμε  σήμερα"
Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου


3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ)


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών με τον εορτασμο μισού αιώνα ζωής του “Αριστοτέλη” του Δ. Εορδαίας


DSC00277

Πλημμύρισε με μουσικές ολόκληρη η πόλη της Πτολεμαΐδας το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια πραγματοποίησης του 3ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, που διοργάνωσαν ο Δήμος Εορδαίας, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ και η ΕΠΤΑΚ.
Η αυλαία του σημαντικού αυτού καλλιτεχνικού θεσμού, άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας με τις Φιλαρμονικές να φτάνουν από διάφορα σημεία της πόλης σκορπίζοντας υπέροχες μελωδίες και έπεσε το βράδυ της Κυριακής παρουσία πλήθους κόσμου, που χειροκρότησε τις συμμετέχουσες στο φεστιβάλ Φιλαρμονικές των Δήμων Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Νέας Ζίχνης, Σερρών και φυσικά του Δήμου Εορδαίας, καθώς οι εκδηλώσεις συνέπεσαν με τη συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής του “Αριστοτέλη”.
«Έχουμε τη χαρά και την τιμή να γιορτάζουμε τα 50 χρόνια ζωής της Φιλαρμονικής μας γεγονός που συνδέεται με την πορεία των παιδιών του τόπου μας, αλλά και με όλες τις σημαντικές στιγμές μας όπως η παρούσα», τόνισε στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ενώ καλωσορίζοντας τις φιλοξενούμενες Φιλαρμονικές επεσήμανε ότι στέλνουν το μήνυμα διάδοσης του πολιτισμού.
Χαιρετίζοντας το θεσμό ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος, εξήρε το έργο των συνεχιστών του.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ Θεοπίστης Κρυσταλλίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης των σπουδαίων δομών πολιτισμού, που ανθίζουν μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων, ευχαριστώντας θερμά τους συμμετέχοντες, αλλά και όσους υποστήριξαν την όλη διοργάνωση.
Με συγκινητικά λόγια μίλησε ο συνταξιούχος δάσκαλος Ευθύμης Σαββουλίδης, από τα ιδρυτικά διοικητικά μέλη της Φιλαρμονικής ενώ ανατρέχοντας στο παρελθόν υπογράμμισε ότι πολλές φορές έκανε την πόλη μας υπερήφανη, ανταποκρινόμενη επάξια στον σκοπό της.
Βασικοί συντελεστές στην επίτευξη των στόχων της Φιλαρμονικής, ήταν οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές και οι αξιόλογοι – ταλαντούχοι Αρχιμουσικοί, που κράτησαν την μπαγκέτα της, όπως ο εκλιπών Κωνσταντίνος Μουλάκης, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η ιδιαίτερη μέρα του Φεστιβάλ, ο Κωνσταντίνος Κοσμάς, ο Δημήτριος Κοντός και ο Αργύρης Σαλαγκιώτης.
Ιδιαίτερη συγκίνηση για την προσφορά του πατέρα του στη Φιλαρμονική, ένιωσε ο γιος του Κωνσταντίνου Μουλάκη, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τους διοργανωτές.
Κούλα Πουλασιχίδου
DSC00246 DSC00248 DSC00265 DSC00294
DSC00263

WWW.E-PTOLEMEOS.GR