Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ-ΕΟΡΔΑΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/01 ΞΕΚΙΝΑ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/02


alt

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/01 ΞΕΚΙΝΑ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/02.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 19/01 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ:Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους.
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ-ΕΟΡΔΑΙΑΣ