Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ιδιαίτερα ελκυστικό το “Πρόγραμμα Νέων Αγροτών”

DSC02251

Από 10.000 έως 20.000 ευρώ το ποσό της επιδότησης

Ξεκινάει από τις 18 Μαρτίου η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, που αφορά τις ηλικίες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι θέλουν να εγκατασταθούν για πρώτη φορά στους τομείς της Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Μελισσοκομίας, ενώ οι καταθέσεις των αιτήσεων θα γίνονται έως τις 16 Μαΐου στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η παρουσίαση του Προγράμματος Νέων Αγροτών πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, από τον Γραμματέα της Ένωσης Γεωπόνων – Μελετητών Ελλάδος Ανδρέα Κασαράκη, ο οποίος ανέλυσε τους τρόπους εγκατάστασης νέων αγροτών τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πρόγραμμα για νέους και νέες προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους γεωργική εκμετάλλευση καθώς το ποσόν επιδότησης είναι από 10.000 έως 20.000 ευρώ.
Ο κ. Κασαράκης αναφέρθηκε στα «κριτήρια της Γεωργικής εκμετάλλευσης» στις «επιδοτήσεις σε ζευγάρια και στον τρόπο αξιολόγησης», ενώ παρουσίασε και τα δικαιολογητικά τα οποία συνοδεύουν το φάκελο υποψηφιότητας.
Χρήσιμη και σημαντική χαρακτήρισε την ενημερωτική εκδήλωση η Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, καθώς το ενδιαφέρον των νέων για τα νέα προγράμματα είναι μεγάλο και θα πρέπει να γνωρίζουν όλα όσα αφορούν την γεωργική εγκατάσταση.
Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών”’ οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Μπίγγας και Ισαάκ Τσολακίδης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και πολλοί νέοι και νέες, που έθεσαν διάφορες ερωτήσεις στον εισηγητή ή εξέφρασαν τις απορίες τους, πάνω στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα το οποίο αποτελεί δέλεαρ για εγκατάσταση νέων αγροτών.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC02249 DSC02248