Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Τον επικήδειο λόγο για τον π. Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Ανέστη Σπανίδη εκφώνησε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου

  

Αξιοσέβαστε Δήμαρχε,

Σήμερα σε αποχαιρετά η πόλη της Πτολεμαΐδας και ολόκληρος ο Δήμος της Εορδαίας και στο Τελευταίο Αντίο, σου ανταποδίδει την αγάπη με την οποία όσα χρόνια θήτευσες Δήμαρχος και όσα χρόνια έζησες ανάμεσά μας, μας προσέφερες απλόχερα και ανιδιοτελώς.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζοντας την εκτίμηση όλων, αλλά και την οδύνη για το δυσαναπλήρωτο κενό σου, σου αναγνωρίζει το μεγαλείο της ψυχής και του πνεύματος σου.

Ένας ακούραστος Δάσκαλος, μας γνώρισες την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και οι καρποί του διδασκαλικού σου έργου, πετυχημένοι επιστήμονες και άνθρωποι συνεχίζουν τα βήματα σου, διατηρώντας το Πνεύμα, τις Αρχές που εσύ ενέπνευσες, βίωσες και δίδαξες στο παρών και στο μέλλον.

Είχες την τύχη να έχεις τα περισσότερα παιδιά από κάθε πατέρα, που σήμερα θρηνούν δίπλα σου, γιατί και εσύ ήσουν δίπλα στο κάθε ένα με Απέραντη και Ανεξάντλητη Προσφορά.

Διεκδίκησες τον Δήμο Πτολεμαΐδας και κέρδισες δυο φορές την εμπιστοσύνη του κόσμου, αφού πρώτα κέρδισες τις καρδιές τους.

Δεν διέψευσες τις προσδοκίες των πολιτών αυτής της πόλης και έκανες περήφανους τους συνδημότες μας με το υψηλό Ήθος, την Εντιμότητα, την Εργατικότητα και το μοναδικό σου έργο, που για την περίοδο που ασχολήθηκες ήταν Πρωτοπόρο και Τεράστιο.

Η πόλη πήρε μορφή αστικού κέντρου με πεζοδρόμια, υποδομές ύδρευσης, Δημαρχείο, βιβλιοθήκη, σχολεία και κυρίως σωστές Ανθρώπινες Σχέσεις, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία. Ήσουν ο πρώτος που εμπνεύστηκες και αιτήθηκες τηλεθέρμανση στην πόλη.

Η επιβεβαίωση της πετυχημένης  πορείας σου ήταν στη συνέχεια η επί δεκαετίες λάμψη της προσωπικότητας σου, κερδίζοντας την Πολυπόθητη Υστεροφημία που οδηγεί στην καταγραφή στην Ιστορία και στην Αιωνιότητα.

-       Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες με τον λόγο και το παράδειγμά σου.

-     Σε ευχαριστούμε γιατί τίμησες την αυτοδιοίκηση δίνοντας της υπόσταση και σεβασμό.

-     Σε ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και την καθοδήγηση που απλόχερα μας προσέφερες μέχρι το τέλος.

Όλοι ευχόμαστε να μας αγαπούν και να μας θυμούνται με Αγάπη για πάντα, εσύ όμως το κατάφερες, γιατί γνώριζες ότι αυτό απαιτεί Ταπεινότητα και Θυσία.


Δήμαρχέ μας!


Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

Καλό Παράδεισο.   Αιωνία σου η Μνήμη.

Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου




                              https://www.youtube.com/watch?v=bPxPMOMaC6A