Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων

DSC04592
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στον αγιασμό των υδάτων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων στο κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Παπαδόπουλος, του προέδρου του Δ.Σ. Εορδαίας Γεώργιου Καμπούρη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Κωτσίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπου της αστυνομίας και φορέων.
Τουλάχιστον 34 παιδιά και αθλητές κολύμβησης έπεσαν στο νερό για να πιάσουν το σταυρό, αυτή όμως που τα κατάφερε ήταν μια 13χρονη μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου, η Έλενα Μητσάλη, η οποία δέχθηκε τα συγχαρητήρια των παρόντων και ευχές για καλή χρονιά και καλή πρόοδο στο σχολείο της, δηλώνοντας ότι αισθάνεται «πάρα πολύ τυχερή που έτυχε τον σταυρό», αισιοδοξώντας ότι θα έχει μια καλή επίδοση στο κολυμβητήριο και στα μαθήματα.
«Η σημερινή ημέρα των ‘Επιφανείων’ όπως λέγεται στην εκκλησιαστική γλώσσα είναι η φανέρωση της αλήθειας στον κόσμο περί του Θεού», σημείωσε ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος, ευχόμενος Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά, αλλά και «αυτή την αλήθεια να βρούμε στη ζωή μας, γιατί μέχρι στιγμής έχουμε ζήσει ότι η εμπιστοσύνη μας σε άλλες αλήθειες μας πρόδωσε.»
Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά ευχήθηκε κι ο Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος ευχόμενος ταυτόχρονα «το Άγιο Πνεύμα να δίνει φώτιση σε όλους μας» και δήλωσε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι η χώρα ξεπερνάει το μνημόνιο, ξεπερνάει την κρίση.
Σε δήλωσή της η Δήμαρχος Εορδαίας ανέφερε ότι «τα Θεοφάνεια εδώ στο κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας είναι μια ξεχωριστή μέρα για τους πολίτες και κυρίως για τη νέα γενιά που αθλείται εδώ στο κολυμβητήριο». Κι έστειλε μήνυμα ομοψυχίας λέγοντας «έτσι όπως διατηρούμε σε καλή κατάσταση αυτά τα μεγάλα έργα (κολυμβητήριο) κι εντυπωσιάζουμε τους πάντες, έτσι κι όλος ο Δήμος μπορεί να πάει μπροστά αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία». Ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά σε όλους και το Άγιο Πνεύμα να μάς βοηθήσει σε κάθε μας ενέργεια σε κάθε μας βήμα.»

Ρ.Β.
DSC04611 DSC04599 DSC04598 DSC04587