Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ξεχώρισε η πνευματική εκδήλωση του ‘’Καλού Σαμαρείτη’’ Πτολεμαΐδας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ" ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


www.eordaia.org


Ξεχώρισε η πνευματική εκδήλωση του ‘’Καλού Σαμαρείτη’’ Πτολεμαΐδας
DSC02607
Περίσσεψαν η αγάπη και η αλληλεγγύη στην Πνευματική εκδήλωση, που διοργάνωσε με αφορμή τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου και το κόψιμο της παραδοσιακής Βασιλόπιτας, ο Χριστιανικός – Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» της Πτολεμαΐδας, στην κατάμεστη αίθουσά του.
Η εκδήλωση άνοιξε με εκκλησιαστικούς Ύμνους παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Πατρός Νικηφόρου Μανάδη, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Πατρός Μαξίμου, Ιερέων, της Δημάρχου Εορδαίας και πολλών Αυτοδιοικητικών.
Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Παπουλίδης, αναφέρθηκε στον διαχρονικό θεσμό των συσσιτίων, ευχαριστώντας τις εθελόντριες και όσους συμβάλλουν στο θεάρεστο έργο, που επιτελείται στο Σύλλογο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ξεκινήσαμε πριν από 10-15 χρόνια τα πρώτα συσσίτια, που με την βοήθεια των εθελοντριών μαγειρισσών έφτασαν σήμερα στις 170 μερίδες φαγητό ημερησίως. Έχουμε στη διάθεσή μας 280 εθελόντριες μαγείρισσες, 8 εθελόντριες υπεύθυνες εβδομάδος εστιατορίου και 15 εθελοντές οδηγούς, οι οποίοι καθημερινά ετοιμάζουν και μοιράζουν φαγητό στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας».
Επί πλέον ο κ. Παπουλίδης αναφέρθηκε και στην Πνευματική προσφορά από τον Πατέρα Ανάργυρο με τα κατηχητικά μαθήματα, που πραγματοποιεί κάθε Τετάρτη, καθώς και στην επαγγελματική προσφορά της Κυριακής Κιοσκερίδου, η οποία παραδίδει μαθήματα κοπτικής – ραπτικής δύο φορές την εβδομάδα, ενώ ευχαρίστησε φορείς, πρόσωπα και πολίτες που καλύπτουν τις ανάγκες του Συλλόγου.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στην Διοίκηση και στις εθελόντριες του Συλλόγου, που όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους, στηρίζοντας το θεάρεστο έργο τους.
«Αποτελείται έναν από τους καλύτερους κοινωνικούς – φιλανθρωπικούς θεσμούς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα σταθεί στο πλευρό σας στο μέτρο των δυνατοτήτων της» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος, ευχόμενος η καινούργια χρονιά να έχει λιγότερους αναξιοπαθούντες.
Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη ομιλία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου της Νίκης Βουλκίδου η οποία ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ» τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εθελοντισμός είναι μια έννοια με οντολογική διάσταση στην προσωπικότητα του Χριστιανού και είναι συνδεδεμένη με αξίες όπως η αφοσίωση, ο αλτρουισμός και η προσφορά.
Ο εθελοντισμός υπάρχει σε όλα τα χρόνια της ανθρωπότητος και αν ανατρέξουμε στην εκκλησιαστική ιστορία, θα δούμε πολλούς Αγίους, που ευεργέτησαν τον κόσμο στην εποχή τους τόσο με την πνευματικότητά τους, όσο και με τις φιλανθρωπικές τους δραστηριότητες.
Το επίκεντρο του εθελοντισμού είναι η προστασία της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και έμμεσα δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα μας, το πώς δηλαδή συμπεριφερόμαστε απέναντι σε κάποιον που ζητάει τη βοήθειά μας. Ο εθελοντισμός δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να προσφέρει από ΑΓΑΠΗ και όχι από συμφέρον».
Η κ. Βουλκίδου έδωσε έμφαση στην αξία του εθελοντισμού, δίνοντας κάποια παραδείγματα κοινωνικής, φιλανθρωπικής δράσης ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία της έκανε μία ιστορική αναδρομή στα 72 χρόνια από την ίδρυση του ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ και στην τεράστια προσφορά του στην τοπική κοινωνία.
Το δικό του όμως μήνυμα για τον εθελοντισμό έστειλε και ο αρχιερατικός επίτροπος Εορδαίας, ευλογώντας την Βασιλόπιτα του Συλλόγου.
Με αφορμή το φλουρί, που έπεσε στις εθελόντριες, η Γραμματέας του Συλλόγου Σοφία Δίκα αναφέρθηκε στην προσπάθεια σύστασης Χορωδίας, ζητώντας από όλους να την πλαισιώσουν.
Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση μικρών παιδιών της σχολής «ΕΜΕΛΕΙΑ», που έπαιξαν Ποντιακή λύρα και τραγούδησαν μαζί με τον δάσκαλό τους Γιάννη Λαζαρίδη.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC02573 DSC02598 DSC02592 DSC02588 DSC02583 DSC02581 DSC02579


 http://e-ptolemeos.gr/?p=62775#ixzz2sTYcn8pd