Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "THE CLASS"

Entre les murs (2008) Poster

Αγαπητοί φίλοι,
η κινηματογραφική ομάδα Πτολεμαΐδας διοργανώνει ακόμη μια προβολή αυτήν την εβδομάδα με θέμα την εκπαίδευση, την αλήθεια και την γνώση στην σύγχρονη δυτική κοινωνία. Μια συγκινητική γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία του Λοράν Καντέ  που απέσπασε τον χρυσό φοίνικα στο φεστιβάλ Κανών του 2008.
Αμέσως μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει ανοιχτή κουβέντα γύρω από το θέμα της παιδείας με τον συγγραφέα Ιορδάνη Κουμασίδη.
THE CLASS
Σκηνοθεσία Λοράν Καντέ με τους:
Φρανσουά Μπεγκοντό, Βενσάν Καϊρ, Εσμεραλντά Κερτανί, Καρλ Νανόρ
Διάρκεια 128'
ΥΠΟΘΕΣΗ
Σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του Παρισίου, ένας νεαρός καθηγητής και οι 25 μαθητές της τάξης του λυκείου ξεκινούν μια σχολική χρονιά η οποία θα βάλει σε δοκιμασία τις αξίες και τα πιστεύω τους.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Ιορδάνης Κουμασίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Είναι υπ. διδάκτορας φιλοσοφίας στο Α.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία, ενώ τρία κείμενά του έχουν ανεβεί σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων και διδάσκει στο Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κριτικογραφεί στα περιοδικά The Book's Journal και Νέα Εστία και στην εφημερίδα Μακεδονία. Ζει μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13.02.2014 ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΚΩΔΙΚΟΣ : ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΙΣ 20.00

Καλή θέαση!!!
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ