Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ_ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Ο Δήμος Εορδαίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής, επαναπροκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό για τη δημιουργία της επίσημης – κεντρικής αφίσας (αφίσες) των εκδηλώσεων.
Στόχος είναι να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των πολιτών της Εορδαίας, αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη, ώστε να συμμετέχουν δημιουργικά στη μεγάλη στιγμή της πόλης.
Η κεντρική αφίσα (αφίσες) των εκδηλώσεων και οι εφαρμογές που θα προκύψουν από το δημιουργικό της, θα συνοδεύουν τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και το επίσημο υλικό του προγράμματος.
Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την ιδέα, την έμπνευση, το δημιουργικό ή την τεχνοτροπία και τη σχεδιαστική διαδικασία, ενώ βασικός στόχος είναι η αποτύπωση της διαχρονικότητας της περιοχής, των σημαντικών της χαρακτηριστικών και της αναπτυξιακής της προοπτικής.
Τα στοιχεία που απεικονίζονται στην αφίσα πρέπει να είναι πρωτότυπα, ή ο δημιουργός τους να έχει εξασφαλίσει πλήρη δικαιώματα.
Η μόνη υποχρέωση για το δημιουργό της αφίσας είναι η χρήση του λογότυπου που διακρίθηκε, ή τμημάτων αυτού, όπως για παράδειγμα τμημάτων της σπείρας, ή της χρωματικής παλέτας του λογότυπου κλπ.
Στα έργα θα μπορούσε να αποτυπώνονται έννοιες, όπως ελευθερία, δημιουργία, εξέλιξη, ή γεγονότα ιστορικού, θρησκευτικού περιεχομένου κλπ, χωρίς αυτό να αποτελεί δέσμευση, ή υποχρέωση.
Τα αρχεία υποβάλλονται μέχρι την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, σε ψηφιακή μορφή (pdf, jpg φυσικό μέγεθος, σε υψηλή ανάλυση 300dpi), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ptolemaida2012@gmail.com, ή αποστέλλονται στην ταχυδρομική διεύθυνση Δήμος Εορδαίας, Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, 25ης Μαρτίου 15, ΤΚ 50200, με την ένδειξη Για το Διαγωνισμό Αφίσας.
Θα ακολουθήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα δώσει την κατάταξη των δέκα (10) επικρατέστερων έργων, τα οποία θα αναρτηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Εορδαίας από τη Δευτέρα 27/8/2012 έως την Παρασκευή 14/9/2012, δίνοντας έτσι έναν ιδιαίτερο τόνο αστικού διάκοσμου. Κάθε έργο θα φέρει σε εμφανές σημείο του τον κωδικό 1 έως 10 έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης για την κατάταξη των αφισών.
Από τα δέκα έργα, η συντονιστική επιτροπή θα επιλέξει τρία τα οποία και θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα που θα ανέρχονται στα 300 €, 250 € και 200 € αντίστοιχα για το πρώτο, δεύτερο και τρίτο έργο που θα διακριθεί.
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ