Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ








Ο Δήμος Εορδαίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής και ειδικότερα των δράσεων ιστορικής μνήμης και κληρονομιάς, απευθύνει δημόσια ανοικτή πρόσκληση για την συγκέντρωση αυθεντικού υλικού της περιόδου αυτής (1890 – 1925), όπως αυθεντικά έγγραφα, φωτογραφίες, χάρτες, αντικείμενα, κειμήλια κλπ, στα οποία να αποτυπώνονται σημαντικές στιγμές, ή ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.
Εφ όσον συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός αυθεντικού υλικού, το οποίο θα μπορεί να αποτελέσει μια εκθεσιακή ενότητα, τότε πρόκειται να οργανωθεί ανάλογη έκθεση, παράλληλα με άλλες ανάλογες δράσεις.Σε διαφορετική περίπτωση θα διερευνηθεί άλλος τρόπος αξιοποίησης του υλικού.
Καλούμε τους πολίτες που θεωρούν ότι διαθέτουν ανάλογο υλικό και θα επιθυμούσαν να το μοιραστούν με τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της Εορδαίας, να επικοινωνήσουν από μέχρι και 31 Αυγούστου 2012 με τον κ.Λιακάκο Δημήτριο καθημερινά από τις 10:00-14.00 στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας, Παύλου Μελά 4, 1ος όροφος και στο τηλ. 2463081232 ώστε να ενημερωθούν για την διαδικασία καταγραφής, τεκμηρίωσης, παράδοσης – παραλαβής κλπ. και να παραδίδουν το υλικό.
Εφ όσον συγκεντρωθεί ικανοποιητικό υλικό, θα πραγματοποιηθεί η ανάλογη έκθεση ή σε άλλη περίπτωση αξιοποίησης του θα γίνεται σαφής αναφορά του κατόχου κάθε εκθέματος, αλλά και καταγραφή τους σε ειδικό κατάλογο και θα ακολουθήσει η επιστροφή τους