Δείτε ΠΡΩΤΟΙ στο kozan.gr, την ιστορική μπουλντόζα που εντοπίστηκε στην Πτολεμαΐδα και η οποία κατά το πόλεμο του 40′ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς «επιστρατεύτηκε» για να ρυμουλκεί τα κανόνια που εκτόξευαν τα βλήματά τους ενάντια στον εχθρό. Την μπουλντόζα εντόπισε ο 80χρονος Τάσος Μακρίδης, ο οποίος κινητοποιήθηκε από κοινού με το δήμο Εορδαίας ώστε να την επισκευάσουν και να της αποδώσουν τη δόξα που της αξίζει. To kozan.gr βρέθηκε σήμερα στον εκθεσιακό χώρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας καταγράφοντας μερικές χαρακτηριστικές εικόνες.

Το βαρύ όχημα ανήκε στον επιχειρηματία Γεώργιο Παυλίδη ο οποίος την δεκαετία του ’30 το χρησιμοποιούσε για την αποχωμάτωση κοιτασμάτων λιγνίτη στους σημερινούς χώρους των ορυχείων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής της η «ηρωική» μπουλντόζα θα εκτεθεί σε περίοπτη θέση στην Πτολεμαΐδα.
Στο βίντεο μιλά ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Εορδαίας κ. Απόστολος Χατζόπουλος.



Η μία από τις τρεις μπουλντόζες στη χώρα που «επιστρατεύτηκε» στον πόλεμο του ΄40 και βρέθηκε ύστερα από δεκαετίες σε υπόστεγο στην κάτω Πτολεμαίδα σκεπασμένη με παλιές λαμαρίνες, μεταφέρθηκε για επισκευή σε χώρο της ΔΕΗ.
Το βαρύ όχημα ανήκε στον επιχειρηματία Γεώργιο Παυλίδη ο οποίος την δεκαετία του ’30 το χρησιμο
ποιούσε για την αποχωμάτωση των κοιτασμάτων λιγνίτη στους σημερινούς χώρους των ορυχείων . Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής η «ηρωική» μπουλντόζα θα εκτεθεί σε περίοπτη θέση στην Πτολεμαίδα ώστε να είναι επισκέψιμη.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη:Μαίρη Κεσκιλίδου