Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ META TO ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΔΗΛΩΣE Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ






Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι Δήμοι όλης της χώρας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα δημαρχεία πανελλαδικά το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη αντίδρασης προς την κυβέρνηση για τα δραματικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτή την απόφαση έλαβε μόλις πριν από λίγο το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ενώ πρώτα στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις προς συζήτηση.
Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Δήμων στις 12 και 13 Σεπετεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στους ΚΑΠ, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέου συνεδρίου. Όπως τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου (από την Αθήνα όπου βρίσκεται), μιλώντας στο kozanimedia, οι Δήμοι είναι “εν αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων του υπουργού Εσωτερικών, για να δοθούν ακόμη 35 εκατομμύρια ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους, δηλαδή, συνολικά, να δοθούν 135 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2012. Έτσι θα πάρουμε μια τετράμηνη παράταση ως Δήμοι, αλλά, από εκεί και πέρα, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί».
kozanimedia

ΔΗΜΟΙ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΑΓΙΑΣΜΟ»





Tελικά, ούτε η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε τα 35 εκατ. ευρώ Σταϊκούρα από τα ΠΟΕ, αλλά ούτε και η παρουσία Στυλιανίδη στη σύναξη των «γαλάζιων» δημάρχων κατάφεραν να σταματήσουν «τη βραδυφλεγή βόμβα» που μπήκε στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη μείωση των ΚΑΠ κατά 30%. Οι δήμαρχοι, μετά τη νέα «κόκκινη γραμμή» των 2,7 δισ. ευρώ που έβαλαν (2,4 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού συν τα περίφημα, με εγγεγραμμένα «από λάθος» 300 εκατ. ευρώ Σαχινίδη) και το γεγονός ότι κατά την ομιλία του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να δεσμευθεί για τα «300», αποφάσισαν να κλιμακώσουντις κινητοποιήσεις τους, κλείνονταςτους δήμους για 48ώρες, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό στα σχολεία, και περαιτέρω κλιμάκωση αν δεν δοθεί λύση.
Το ψήφισμα του Εκτάκτου Συνεδρίου ΚΕΔΕ
Σύμφωνα με το ψήφισμα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, οι ημερομηνίες αναστολής λειτουργίας των δήμων θα επιδιωχθεί να είναι η 12η και 13η Σεπτεμβρίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα επιδιώκεται συνάντηση των δημάρχων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (η μία ημέρα) και με τονπροεδρείο της Βουλής (την άλλη). Κατά τη δεύτερη συνάντηση, θα ζητηθεί να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης με την παρουσία εκπροσώπων της ΚΕΔΕ. Να σημειωθεί, δε, πως στο καταληκτικό σημείο 8 του ψηφίσματος, το οποίο ενεκρίθη κατά πλειοψηφία, γίνεται λόγος για αξιόλογηση της όλης κατάστασης και εντέλει λήψη απόφασης που μπορούν να φτάσουν σε ακραίες καταστάσεις (κλείσιμο δήμων και παραιτήσεις).
Οι διαφωνίες
Στο σημείο των παραιτήσεων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δ.σ.της ΚΕΔΕ Κώστας Τζανακούλης και οι«γαλάζιοι» δήμαρχοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το ζήτημα των παραιτήσεων, λέγοντας «πως μπορούμε να το δεχθούμε θεωρητικά, πρακτικά όμως δε θα τοκάνουμε».
Στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ καταγράφηκε η κατηγορηματική διαφωνία των δημάρχων Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (σ.σ.: στο 48ωρο λουκέτο της ΠΕΔΑ έκλεισετο δήμο μόνον μία ημέρα) και Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, οι οποίοι τόνισαν «ότι με αυτό τον τρόπο τιμωρούμε τους δημότες μας».
Σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ
Στην απόφαση για διήμερο κλείσιμο, έπαιξε σημαντικό ρόλο ησύγκλιση των δύο παρατάξεων της Αριστεράς: ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικόςσύμβουλος Καισαριανής Σπύρος Τσόκας και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, δήμαρχος Νίκαια-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, με κοινό κειμενό τους,  πρότειναν να υπάρξει τριήμερο λουκέτο στους δήμους και μάλιστα με προκαθορισμένες ημερομηνίες, από τώρα, με τη λήξη του Συνεδρίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ
Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που συγκλήθηκε σήμερα στην Αθήνα με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών της Πόρων της τάξης του 30%, αποτέλεσε την κορύφωση μιας ενημερωτικής και διεκδικητικής πορείας της Αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν 13 περιφερειακές γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ, συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και με τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Το Συνέδριό μας εκτιμά ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους μας επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ΄ επέκταση την κατάλυση του κοινωνικού ρόλου του θεσμού και την αδυναμία πληρωμής μισθών και άλλων υποχρεώσεων.
Εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης έχουμε πλήρη συνείδηση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας και έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.
Ήδη την τελευταία τριετία αντιμετωπίζουμε μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ) κατά 60% και της επιχορήγησης για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) κατά 55%.
Θεωρούμε ότι, αν οι μειώσεις που εφαρμόστηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εφαρμόζονταν στο σύνολο της Κεντρικής Κυβέρνησης, η χώρα θα παρουσίαζε ήδη πρωτογενή πλεονάσματα και δεν θα υπήρχε ανάγκη για την εφαρμογή πρόσθετων επώδυνων μέτρων.
Αυτή είναι η αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ.
Μετά και την τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις του για την αντιμετώπιση των οικονομικών μας προβλημάτων, δυστυχώς, βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο δηλαδή ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
Ως εκ τούτου η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας εξακολουθεί να διεκδικεί την καταβολή θεσμοθετημένων πόρων, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή:
την απόδοση των 2,7 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του πρώην Πρωθυπουργού,
την απόδοση των 380 εκ. Ευρώ για επενδύσεις (ΣΑΤΑ), όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Την απόδοση της 4ης δόσης των παρακρατηθέντων για το 2012, ύψους 214 εκ. Ευρώ.
Την απόδοση των κονδυλίων από το Φόρο Ζύθου, ΤΑΠ και τα τέλη διαφήμισης.
Μετά από τα παραπάνω αποφασίζουμε:
1. Το Συνέδριο να παραμείνει ανοιχτό.
2. Συνέχιση και γενίκευση της ενημέρωσης των πολιτών με όλα τα πρόσφορα μέσα.
3. Συγκέντρωση - πορεία και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα για τις περικοπές του 2013-2014 και άλλα θέματα αρμοδιότητάς του.
4. Συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής και υποβολή αιτήματος για κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.
5. Αναστολή της λειτουργίας των Δήμων τις δύο (2) ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω συναντήσεις. Επιδίωξή μας είναι να πραγματοποιηθούν την μεθεπόμενη εβδομάδα, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012.
6. Συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας για ενημέρωση σχετικά με τα θέματά μας.
7. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης για οποιαδήποτε άλλα μέτρα κριθούν απαραίτητα.
8. Αξιολόγηση της όλης κατάστασης και εν τέλει λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις οι οποίες μπορεί να φθάσουν σε ακραίες μορφές (κλείσιμο Δήμων και παραιτήσεις των αιρετών).



Διαβεβαιώσεις Ευ. Στυλιανίδη προς τους δημάρχους

Δεσμεύσεις έναντι των δημάρχων για αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω της υποχρηματοδότησης των δήμων, ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Ευ. Στυλιανίδης: Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα τα καταφέρουμε
Εσπευσε μάλιστα να υπεραμυνθεί των χειρισμών της κυβέρνησης στο ζήτημα, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν αρρυθμίες και οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν «από τη μακρά προεκλογική περίοδο και κυρίως από τη λογική ισορροπιών της προηγούμενης περιόδου».
Μέσα σε λίγες εβδομάδες, απ’ την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης, το υπουργείο Εσωτερικών κλήθηκε να καλύψει κενά και να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις που έπρεπε επειγόντως να αντιμετωπισθούν, για να μπορέσουν οι δήμοι να μείνουν όρθιοι και οι κοινωνικές πολιτικές ενεργές.
Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι τα τελευταία χρόνια η αυτοδιοίκηση προσφέρει πολλά, παρά την περικοπή των πόρων της κατά 60% και επανέλαβε ότι «προνοιακά επιδόματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, πολιτική για αστέγους και αναξιοπαθούντες, κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, Βοήθεια στο Σπίτι, συντήρηση σχολείων, μεταφορά μαθητών κ.λπ., είναι δράσεις που κρατούν την κοινωνία όρθια και δεν πρέπει επουδενί να σταματήσουν».
Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα των δήμων, ο κ. Στυλιανίδης, είπε ότι στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με το προεδρείο της ΚΕΔΕ διασφαλίστηκε η εκταμίευση των παρακρατηθέντων, και με εντολή του κ. Σαμαρά προς το υπουργείο Οικονομικών, θα διατεθεί το πρώτο ποσό των 35 εκατ. ευρώ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να αντιμετωπιστούν, όπως ζήτησε η ΚΕΔΕ, οι τρέχουσες μισθολογικές και λειτουργικές ανάγκες των δήμων.
Επιπλέον, για την οικονομική δυσπραγία των δήμων ανέφερε ότι «η τακτική επιχορήγηση προς τους δήμους δινόταν με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός θα ενισχυόταν κατά 300 εκατ. ευρώ και θα φτάσει τα 2,7 δισ. και ήταν κατά μέσο όρο 135 εκατ. ευρώ το μήνα, παρά το γεγονός ότι οι μηνιαίες αποδόσεις από το Γενικό Λογιστήριο Κράτους ήταν στη βάση του 2,4 δισ.».
«Από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε προς το υπουργείο Οικονομικών για να διασφαλιστεί η εκταμίευση της δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους, συνολικού ύψους 213.8 εκ ευρώ», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται οφειλές σε άλλες δράσεις τωνΚΑΠ (μεταφορά μαθητών, ΒσΣ, Λειτουργικά Σχολείων) οπότε να είμαστε αναγκασμένοι να μειώσουμε την τακτική επιχορήγηση των Δήμων στα 97 δισ. τον Ιούλιο, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ως το τέλος του έτους».
Ο κ. Στυλιανίδης έκανε εκτεταμένη αναφορά και στις κοινωνικές δομές των δήμων. Μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε άμεσα στον προγραμματισμό προσλήψεων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και την επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να ικανοποιηθούν περίπου 20.000 αιτήσεις οικογενειών για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Για τη λειτουργία των σχολείων, σημείωσε ότι από τα 80 εκατ. ευρώ, που είχαν προϋπολογιστεί από τους ΚΑΠ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μέχρι τον Ιούλιο του 2012 δόθηκαν μόνο 20 εκατ. με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες για τη χρονιά που ξεκινά, ιδιαίτερα λόγω της εξίσωσης της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. «Για το λόγο αυτό», συμπλήρωσε, «προχωράμε άμεσα στην καταβολή 20 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ του Σεπτεμβρίου για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, προσπαθώντας παράλληλα να εξοικονομήσουμε χρήματα ώστε να αποδοθεί το ποσό που έχει προϋπολογιστεί στο ακέραιο».
Ακόμη, υπογράμμισε τις προσπάθειες που κατέβαλε το υπουργείο Εσωτερικών για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών, για φέτος αλλά και για το μέλλον, καθώς η αρμοδιότητα θα επανέλθει στις περιφέρειες από το σχολικό έτος 2013-14.
Για τα προνοιακά επιδόματα δήλωσε ότι διαπιστώθηκε τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή τους, και υποσχέθηκε ότι με τα μέχρι στιγμής οικονομικά δεδομένα η καταβολή του επιδόματος για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου θα είναι εφικτή στις αρχές Οκτωβρίου.
Σχετικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επιλυθεί το πρόβλημα μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτό και παράλληλα σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας να βρεθούν οι πόροι και οι διαδικασίες για να συνεχιστεί και το επόμενο εξάμηνο, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2013.
Τέλος, άσκησε κριτική στον «Καλλικράτη», καθώς, όπως είπε, μετέφερε πολλές αρμοδιότητες στους ΟΤΑ χωρίς την παράλληλη μεταφορά πόρων, δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις γραφειοκρατία, αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και αναποτελεσματικότητα. «Στόχος μας δεν είναι να αποψιλώσουμε τον “Καλλικράτη”, αλλά να παρέμβουμε προκειμένου να σας διευκολύνουμε αξιοποιώντας τη δική σας πρακτική εμπειρία στο πλαίσιο πάντοτε ενός Εθνικού Σχεδιασμού Αποκέντρωσης», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.
Κ. Ασκούνης: «Κόκκινη γραμμή» τα 2,7 δισ. ευρώ προς τους δήμους από τους ΚΑΠ
Κ. Ασκούνης: Πολλοί δήμοι θα κλείσουν αν συνεχιστεί η ίδια χρηματοδότηση
Από την πλευρά του, μιλώντας στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την απόδοση στους δήμους των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).
Ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι το αυτό «είναι το ποσό για να καλύψουμε τον σκληρό πυρήνα των ανελαστικών δαπανών», καθώς και ότι «η οποιαδήποτε παρέκκλιση από το ποσό αυτό οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών, σε αναστολή υπηρεσιών σε κατάρρευση».
Εκανε παράλληλα λόγο για «ιστορικό συνέδριο», οι αποφάσεις του οποίου θα κρίνουν το θεσμό και την επιβίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ προειδοποίησε ότι η «κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει μεγαλύτερες και πιο επώδυνες συνέπειες στην κοινωνία, από τη μέχρι τούδε κατάρρευση του κεντρικού κράτους».
«Διάλυση των δήμων σημαίνει πλήρης αποδιάρθρωση του όποιου κοινωνικού ιστού έχει απομείνει ακόμη όρθιος», πρόσθεσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης (πρόσκειται στη ΝΔ), δημάρχου Λάρισας Κώστα Τζανακούλη, ο οποίος ότι τα χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν με τίποτε και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιμείνουν στα 2,7 δισ. ευρώ. «Είναι κόκκινη γραμμή, δεν πάει παρακάτω. Παρακάτω κλείνουν οι δήμοι», επισήμανε.

Ο κ. Τζανακούλης διατύπωσε ξεκάθαρα και τη θέση του ως προς τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν οι αιρετοί άρχοντες λέγοντας: «Πρέπει να αγωνιστούμε. Εγώ το λέω ξεκάθαρα. Χωρίς αγώνες δεν γίνεται τίποτα. Ας κατέβουμε και στο πεζοδρόμιο, ας φτάσουμε αν χρειαστεί να κλείσουμε και τους Δήμους και άλλες μορφές, γιατί πρέπει να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων πρότεινε και ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» στην ΚΕΔΕ Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, εκτιμώντας ότι «οι δήμαρχοι δεν έχουν άλλο δρόμο».
Όπως επεσήμανε, «πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθούμε, πριν φτάσουμε ο καθένας μόνος του να παραιτείται και να φεύγει, γιατί αυτό δεν αποτελεί λύση, αλλά ήδη κάποιοι συνάδελφοι είναι τόσο πολύ απελπισμένοι που αυτό βλέπουν ως μοναδική λύση».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για να οριστικοποιήσει τις προτάσεις του για τη στάση που θα τηρήσουν οι αιρετοί, ενώ η Ένωση απευθύνει έκκληση για ενότητα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ