Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ - ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ


 ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG




Αισιοδοξία, χαμόγελα, δύναμη και ζωή προσέφεραν οι πρόσκοποι στην 1η πανελλήνια δράση τους στην Πτολεμαΐδα



Αισιοδοξία, χαμόγελα, δύναμη και ζωή προσέφεραν οι πρόσκοποι στην 1η πανελλήνια δράση τους στην Πτολεμαΐδα
Στην Πτολεμαΐδα χτυπούσε το διήμερο 13 και 14 Απριλίου η καρδιά του «προσκοπισμού», στα πλαίσια της 1ης πανελλήνιας δράσης κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία της πόλης το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με τη στήριξη της τοπικής εφορίας και τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας.
Ήταν ένα δημιουργικό διήμερο, μία ξεχωριστή νότα για τους κατοίκους της Πτολεμαΐδας, που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και εισπράττοντας τα θετικά μηνύματα από τα διαφορετικά τμήματα δράσης, με τα λυκόπουλα να χαρίζουν χαμόγελα και αισιοδοξία, με τους έφηβους προσκόπους να δίνουν δύναμη και με τους ενήλικες και παλιά στελέχη να προσφέρουν ζωή, προωθώντας την εθελοντική αιμοδοσία!
Το “παρών” στην κινητοποίηση του σώματος των προσκόπων έδωσε ο Περιφερειακός Δημήτρης Βαρδάκας τονίζοντας ότι: «Το μήνυμα που στέλνει ο Προσκοπισμός διοχετεύοντάς το σε όλο τον κόσμο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι το πλατύ χαμόγελο και η αισιοδοξία».
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Περιφερειακός και Έφορος Διοίκησης Προσκόπων Πτολεμαΐδας Δημήτρης Κεσκελίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών στο εγχείρημα που σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού περίγυρου αλλά και των παιδιών για ένα καλύτερο κόσμο.
Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με αναπηρίες της περιοχής, στα οποία δόθηκε η δυνατότητα να παίξουν διάφορα προσκοπικά παιχνίδια αλλά και να διασκεδάσουν υπό τους ήχους της νεοσύστατης προσκοπικής μπάντας, σύμφωνα με το έμπειρο στέλεχος του τοπικού σώματος Χαράλαμπο Γλυκεράκη, ο οποίος αναφέρθηκε και στις μελλοντικές δράσεις και εξορμήσεις.
Φυσικά από την πανελλήνια αυτή δράση δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι παλιοί πρόσκοποι της Εορδαίας, καθώς βρίσκονται πάντα στο πλευρό των ενεργών προσκόπων, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητές τους, όπως υπογράμμισε ο παλιός αλλά πάντα ενεργός πρόσκοπος Γιώργος Σιδηρόπουλος.
Εκπροσωπώντας το Δήμο Εορδαίας, που στάθηκε αρωγός στην όλη προσπάθεια, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού και παιδείας Γιάννης Ασπράγκαθος συνεχάρη την τοπική εφορία και όλους τους συμμετέχοντες στο διήμερο των εκδηλώσεων τονίζοντας ότι ο Δήμος προγραμματίζει για το καλοκαίρι ανάλογες εκδηλώσεις στην πόλη της Πτολεμαΐδας και στις τοπικές κοινότητες που θα έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους προσκόπους της Εορδαίας, γιατί κατάφεραν να φέρουν την “άνοιξη” στην καρδιά της πόλης «ανθίζοντας» την ελπίδα.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ www.e-ptolemeos.gr