Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (17/04/2013)



ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Γεωργακόπουλος, κατά την ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «[…] Όλοι, μας θέλουν παντού και σε κάθε δυσκολία παρόντες. Πολλοί μάλιστα έχουν την απαίτηση να έχουμε υπερφυσικές δυνάμεις και να κάνουμε πράγματα που για τους άλλους φαντάζουν ακατόρθωτα. Ξεχνάνε όμως οι περισσότεροι συμπολίτες μας κάτι.
Ότι είμαστε και εμείς ΑΝΘΡΩΠΟΙ πλασμένοι με τα ίδια υλικά. Με τις αδυναμίες μας, με τις φοβίες μας, με συναισθήματα. Αλλά η αίσθηση της προσφοράς και η ηθική ικανοποίηση που νιώθει κάθε ένας από εμάς σώζοντας ζωές και περιουσίες, είναι το καύσιμο σε εκείνη τη μηχανή που δουλεύει μέσα μας και μας κάνει στα μάτια των άλλων, ΗΡΩΕΣ[…]Την αξία αυτή της προσφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο η Πολιτεία, όσο και οι Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, την έχουν αναγνωρίσει και μάλιστα ίσως σε μοναδικά, για δημόσιο οργανισμό, επίπεδα. Και τώρα έρχεται η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επαναφέροντας το θεσμό του καλύτερου πυροσβέστη, να πει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, σε συναδέλφους που ξεχώρισαν, όπως ο γονιός επιβραβεύει τα παιδιά του[…]»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Προϊστάμενος Α΄ Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Αρχιπύραρχος Βασίλειος Καπέλιος παρουσίασε την ιστορική πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και το σύγχρονο ρόλο του, ενώ ο Προϊστάμενος Β΄ Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Αρχιπύραρχος Στέφανος Σπανέας, αναφέρθηκε στις δράσεις του Π.Σ., καθώς και τις προοπτικές και δυνατότητες εξέλιξης του. Ακολούθησε τελετή με τη βράβευση πυροσβεστών οι οποίοι διέπραξαν διακεκριμένες πυροσβεστικές πράξεις που συμβάλουν στην προώθηση της πυροσβεστικής ιδέας, στην εμπέδωση πνεύματος εργασιακής συνείδησης και εμπιστοσύνης και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και ασφάλειας.
Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που έλαβαν τιμητική διάκριση ήταν: ο Αρχιπύραρχος ε.α. Χριστόφορος Κωστούλας, ο Αντιπύραρχος Άγγελος Κυρίτσης, ο Επιπυραγός Αθανάσιος Μπαλάφας, ο Υποπυραγός Λιότσιος Δημήτριος, ο Υποπυραγός Ορφανός Νεκτάριος, ο Πυρονόμος Δούνας Δημήτριος, ο Πυρονόμος Λαγός Ηλίας, ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Τσουκαλίδης, ο Αρχιπυροσβέστης Χαλκιάς Ευάγγελος, ο Αρχιπυροσβέστης Καρέντζος Χρήστος, ο Πυροσβέστης Πετρόπουλος Παναγιώτης και οι εποχικοί πυροσβέστες Παπαϊωάννου Μάριος και Δρίτσας Αντώνιος
Στην εκδήλωση παρέστησαν, η Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Άννα Καραμανλή,η Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρτίνου Γεωργία, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Δημήτριος Τσουκαλάς, ο Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος Καπερνάρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθηνών κ. Κων/νος Μανιάτης, οι Δήμαρχοι, Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Χριστόπουλος Γεώργιος, Χαλανδρίου κ. Γεώργιος Κουράσης, Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Νίκος Οικονομάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης, Εκπρόσωποι κομμάτων, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Αθανάσιος Ρούμπος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Αφάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Λαθύρης, ο Διοικητής του 199-Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υγειονομικού Π.Σ., Υποστράτηγος (ΥΓ) Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π., ο Υποδιοικητής του 199-Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., ο Διευθυντής Εναερίων Μέσων του Π.Σ., εκπρόσωποι των Ε.Δ. και Σ.Α., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ., οι Διοικητές Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής κ Δυτικής Αττικής, της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., Διευθυντές Διευθύνσεων του Α.Π.Σ., Αξιωματικοί, πυροσβέστες μόνιμοι και πενταετούς υποχρέωσης, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων, καθώς και καθηγητές και σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
www.eordaia.org 
http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/Front+Page/spot+news/dt-2795a*.csp;jsessionid=0a5a5afa30d72e4690ca6d134bb9abbfeaf71c0f322a.e38LaNiOa3yTb40TaxuMbhaPahv0n6jAmljGr5XDqQLvpAe