Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Υπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Γαλάτειας_25/04/2013




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Γαλάτειας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΔΕΥΑΕ από τον πρόεδρο της επιχείρησης Γιώργο Καραΐσκο και τον ανάδοχο του έργου Παναγιώτη Τελιγιωρίδη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο προϋπολογισμού 354.240 ευρώ (έκπτωση 51%) που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να αντικατασταθεί το υπάρχον πεπαλαιωμένο δίκτυο που αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες.
Όπως δήλωσε ο κ. Καραϊσκος «είναι μια σημαντική χρονιά για την επιχείρησή μας, καθώς τα έργα θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του νερού και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δικτύου ύδρευσης», ενώ ανάλογα έργα εκτελούνται στις τοπικές κοινότητες Πενταβρύσου, Περδίκκα και Ασβεστόπετρας και μέσα στο Μάϊο επίκεινται συμβάσεις για το Προάστιο, την Ολυμπιάδα και το Δροσερό. Το σύνολο των έργων αντικατάστασης δικτύων είναι 3,5 εκ. ευρώ. Επιπλέον σημείωσε ότι σε ότι αφορά στην ποιότητα του νερού πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι για τις γεωτρήσεις και τη χλωρίωση του πόσιμου νερού που είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ στον άμεσο σχεδιασμό περιλαμβάνονται αναβαθμίσεις που αφορούν στις υπάρχουσες γεωτρήσεις.
Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου ανέφερε ότι οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και να ολοκληρωθούν σε 3-4 μήνες, ενώ για τις σωληνώσεις, μήκους 10 χλμ., θα χρησιμοποιηθεί πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς που είναι ότι καλύτερο υπάρχει ποιοτικά.