Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τo τρέιλερ ”Το μήλο του Σαμαρείτη” “The Apple of the Samaritan” από τον Πτολεμαϊδιώτη σκηνοθέτη Θεοφάνη Τοψαχαλίδη (Βίντεο)



Τo τρέιλερ που κυκλοφόρησε ενώ γινόντουσαν τα γυρίσματα ακόμα στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Στο όχι και τόσο μακρινό 2018 η Ελλάδα βρίσκεται στην δέκατη χρονιά οικονομικής ύφεσης πάραυτα η οικογενειακή συνοχή κράτησε την χώρα όρθια. Το κράτος κάνει απέλπιδες προσπάθειες να κρατήσει την χώρα μέσα στο “σύστημα” αλλά πλέον το παιχνίδι δείχνει να είναι χαμένο.
Οι τράπεζες χωρίς ίχνος πλέον κοινωνικής πρόνοιας δεν διστάζουν να ξεσπιτώσουν όσους τους χρωστούσαν έστω και λίγα ευρώ. Στην Ελλάδα του 2018 το μεγαλύτερο ποσοστό νοικοκυριών ήταν υπερχρεωμένα. Οι τράπεζες ως τότε παίζαν το παιχνίδι τους, μέσα από τα επιτόκια κρατούσαν ομήρους πολλούς πολίτες και κάποια στιγμή δόθηκε η εντολή από ψηλά να τους πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες. Δημιουργήθηκε μια νέα τάξη στην χώρα αυτή των νέο αστέγων, των ανθρώπων που είχαν Αrmani για να φορέσουν αλλά δεν είχαν στέγη να μείνουν.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα το πρόβλημα γίνετε έντονο σε βαθμό φοβέρα υψηλού κινδύνου. Ανομία παντού, κίνδυνος για την υγιεινή των πολιτών και πολλά άλλα προβλήματα κάνουν την ζωή ανυπόφορη. Η κυβέρνηση σε μια κρίση πανικού επιλέγει χωρίς ιδιαίτερα κριτήρια επαρχιακές πόλης ώστε να δεχτούν αστέγους. Γίνονται άμεσα επιχειρήσεις σκούπα στους κεντρικούς δρόμους, βάζουν τους άστεγους σε διάφορα πούλμαν και τους στέλνουν σε επαρχιακές πόλης. Όλα αλλάζουν αστραπιαία στην επικράτεια … οι πολίτες ζούνε τα σημεία των καιρών … μέρες των μεγάλων αλλαγών.
Σε μια επιλεγμένη πόλη ζει και ο ήρωας της ταινίας. Στην πόλη αυτή που λόγω των εργοστασίων ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση αλλά ακόμα και εκεί τα πράγματα είναι οριακά αφού το όλο σύστημα δείχνει να μην αντέχει άλλο. Έτσι και ο ήρωας είναι υπερχρεωμένος, σε δύσκολη κατάσταση οικονομική, κοινωνική και ψυχική. Ήταν πάντα ένας μέσος πολίτης, ένας άνθρωπος μέσα στην μάζα του αστικού συστήματος. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας απλός άνθρωπος ζώντας σε οριακές συνθήκες … με τα προβλήματα στον μικρόκοσμο του να φαντάζουν αδιαπέραστα … Υπάρχουν τελικά όρια και κανόνες? Στην ταινία εμφανίζονται πολλά άτομα τα οποία βοηθήσαν στο να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα (εδώ είναι μια πρόχειρη καταγραφή σίγουρα απουσιάζουν μερικά ονόματα τα οποία θα τα συμπληρώσουμε στην πορεία).:
ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΝΙΑ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ
ΟΤΕΛΛΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ
ΝΤΑΙΖΙ ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΡΙΚΑ
ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΣΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΩΓΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΩΓΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΨΑΧΑΛΙΔΗΣ
ΠΟΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ
ΦΑΝΗ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
Η ΜΙΚΡΗ ΕΥΗ
ΣΟΦΙΑ ΤΟΨΑΧΑΛΙΔΟΥ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
ΓΙΩΤΗΣ Γ.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡΛΗΣ
ΦΑΝΗ ΚΟΥΡΝΑΒΟΥ
ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΡΙΘΑΡΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΙΤΣΙΔΗΣ
Τ. ΚΑΡΑΤΑΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΟΥΡΗΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ
ΣΙΜΟΣ ΚΑΡΥΙΠΙΔΗΣ
ΕΛΙΖΑ ΧΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΥ
O ΜΑΝΑΒΗΣ “ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ”
—————————————–
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ:
ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ “Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ¨.
ΤΟ ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΗΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΥΠΙΔΗ (ΦΟΥΦΑΣ).
ΤΟ CHONDROMATIDIS TRAVEL -TOURS.
TO ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.
ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΩΣ


"ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ" ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΤΟΨΑΧΑΛΙΔΗ... ΤΟ ΜΑΪΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΤΑΙΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ"