Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Εορδαία: Το κεράσι «γλύκανε» τους αγρότες των Κομνηνών του Δήμου Εορδαίας_ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ – ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΝΗΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δείτε βίντεο

Θεαματική στροφή των αγροτών στην καλλιέργεια του κερασιού παρατηρείται στην τοπική κοινότητα Κομνηνών του Δήμου Εορδαίας με τον αριθμό των καλλιεργήσιμων εκτάσεων από τα 140 στρέμματα του 2012 να φθάνει φέτος τα 260. Η περυσινή παραγωγή απορροφήθηκε άμεσα και οι τιμές που έδωσαν οι προμηθευτές συνέβαλαν ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός των στρεμμάτων ακόμη και με την ενοικίαση αγροτεμαχίων ενώ κέντρισε και το ενδιαφέρον νέων αγροτών.
Επί πλέον ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του δήμου Εορδαίας κ. Μπίγγας εξασφάλισε τον εξοπλισμό της δεύτερης γεώτρησης στον κάμπο των Κομνηνών επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα της επάρκειας νερού ενώ με την σχεδιαζόμενη επέκταση του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου θα δοθούν κίνητρα και γι άλλες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ – ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΝΗΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Μικρογραφία
«Ανθίζει» δυναμικά η καλλιέργεια των κερασιών στα Κομνηνά της Ανατολικής Εορδαίας με τον αριθμό των στρεμμάτων να αυξάνονται εντυπωσιακά χρόνο με τον χρόνο και την παραγωγή να απορροφάται άμεσα με προορισμό χώρες του Εξωτερικού λόγω της εξαιρετικής ποικιλίας που προτιμά τα ημιορεινά
κλίματα. Μέσα στα τελευταία 4 χρόνια τα συνολικά στρέμματα γης που καλλιεργούνται τα κεράσια ξεπέρασα τα 250 ενώ με τη νέα γεώτρηση που τέθηκε σε λειτουργία του χρόνου τα συνολικά αρδευόμενα στρέμματα θα φτάσουν τα 1500.
Μιλά στο Video (www.eordaia.org)
Χαράλαμπος Κουλουμπρίδης
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κομνηνών Δήμου Εορδαίας