Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΔΜΗΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στα Θυρανοίξια του υπογείου του νεόδμητου ναού του χωριού μας που θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος το Σάββατο 20 Απριλίου στις 7.30 μ.μ.


Το εκκλησιαστικό συμβούλιο

Η ερανική επιτροπή


Από τον Μητροπολίτη Θεόκλητο τα θυρανοίξια του υπογείου του νεόδμητου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου



Από τον Μητροπολίτη Θεόκλητο τα θυρανοίξια του υπογείου του νεόδμητου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου
Τα θυρανοίξια του υπογείου του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου, θα τελέσει το Σάββατο 20 Απριλίου στις 7.30μμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, παρουσία των τοπικών αρχών, του Ιερού κλήρου της περιοχής και των κατοίκων.
Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για την Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, καθώς μετά από δύο χρόνια το όνειρο γίνεται πραγματικότητα με τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού δεδομένου ότι οι κάτοικοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα εκκλησιαζόταν στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου λειτουργούσε προσωρινά ο εφημέριος του χωριού.
Την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, εξέφρασε μιλώντας στον ‘’Π’’ ο Αντιδήμαρχος Εορδαίας και πρώην Δήμαρχος Βερμίου Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, καθώς έχει κατασκευαστεί το 50% των εργασιών, ενώ ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη, τον Δήμο Εορδαίας την ερανική επιτροπή όπου προΐσταται ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον εφημέριο της εκκλησίας και κυρίως τους κατοίκους, που παρά την οικονομική κρίση, συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου.
Επί πλέον ο κ. Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στην οικονομική στήριξη των Προξενείων Ρωσίας και Γερμανίας, που εδρεύουν στην Θεσσαλονίκη, τα οποία παρακολουθούν και ενισχύουν την προσπάθεια ολοκλήρωσης του σημαντικού αυτού έργου για την Τοπική Κοινότητα Μεσοβούνου.
Το υπόγειο του περικαλλούς Ιερού Ναού θα χρησιμεύσει αργότερα στη φιλοξενία όλων των θρησκευτικών εκδηλώσεων ενώ σύμφωνα με τον κ. Σιδηρόπουλο ο χώρος, τιμής ένεκεν θα αφιερωθεί στα θύματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου (250 κάτοικοι του χωριού και 3 Σοβιετικοί Στρατιώτες), ώστε η νεόδμητη εκκλησία να αποτελέσει σύμβολο φιλίας και συνεργασίας για να μην ξαναζήσει η κοινωνία τέτοια γεγονότα.
Τέλος ο κ. Σιδηρόπουλος που συνέβαλε τα μέγιστα στην δημιουργία του νέου Ιερού Ναού απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους, να παρευρεθούν στα ‘’Θυρανοίξια’’ συμμετέχοντας στο σημαντικό αυτό γεγονός για την Τοπική Κοινότητα Μεσοβούνου.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ