Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή σε διαγωνισμό Μαθηματικών_ Συμμετείχαν 16 Δημοτικά Σχολεία και 222 μαθητές της Εορδαίας!!!


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή σε διαγωνισμό Μαθηματικών

Στους 222 ανέρχονται οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων της Εορδαίας που πήραν μέρος στον διαγωνισμό μαθηματικών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε δύο Δημοτικά Σχολεία της Πτολεμαΐδας (στο 3ο και στο 8ο).
Πρόκειται για τον διαγωνισμό «Μαθηματικών Φύσης και Ζωής» που διοργανώνει εδώ και 7 χρόνια το Τμήμα Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με υπεύθυνο τον κοσμήτορα και συγγραφέα του βιβλίου των Μαθηματικών της Α΄ και Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χαράλαμπο Λεμονίδη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εορδαίας και σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου της Πρωτοβάθμιας Στάθη Θεοφυλακτίδη «φέτος η συμμετοχή στο διαγωνισμό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς φέτος συμμετείχαν 16 Δημοτικά Σχολεία και 222 μαθητές της Εορδαίας από τους 310 που δήλωσαν συμμετοχή», ενώ στον περσινό διαγωνισμό είχαν δηλώσει συμμετοχή 270 μαθητές και από αυτούς πήραν μέρος στο διαγωνισμό οι 190.
Ο κ. Θεοφυλακτίδης σημείωσε ότι τα προβλήματα μαθηματικών του φετινού διαγωνισμού ήταν λίγα αλλά σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με τα βιβλία των μαθητών, ενώ ο διαγωνισμός ονομάζεται “Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής” διότι είναι προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν στην καθημερινότητά μας και απαιτούν νοερό υπολογισμό, χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές μολύβι για να κάνουν πράξεις με βάση το τυποποιημένο σύστημα αριθμητικής, καθώς και σε άλλα δύο πιο σύνθετα προβλήματα ώστε να εξασκούνται οι μαθητές σε προβλήματα της καθημερινότητας. 
Ο πρόεδρος των δασκάλων- νηπιαγωγών Εορδαίας επισήμανε ότι οι μαθητές της Εορδαίας διακρίνονται όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο μαθηματικό διαγωνισμό: «και πέρσι είχαμε μεγάλη επιτυχία σαν Εορδαία, αφού είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό άριστων μαθητών από τη Δυτική Μακεδονία». 
Σημειώνεται ότι ο μαθηματικός αυτός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακήταυτόχρονα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία (σε Καστοριά, Γρεβενά, Κοζάνη και Φλώρινα), ενώ φέτος συμμετείχαν και Δημοτικά Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, από τους Ν. Σερρών και Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να απευθύνεται πλέον ο διαγωνισμός αυτός σε πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών.
Ο κ. Θεοφυλακτίδης ανέφερε ότι θα ακολουθήσει βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό και παρουσίαση των λύσεων των προβλημάτων του διαγωνισμού, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Πτολεμαΐδα, ώστε να μπορέσουν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν και το Πανεπιστήμιο στη συγγραφή των βιβλίων των μαθηματικών. 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 
Ρεπορτάζ - 16/04/2013 www.e-ptolemeos.gr